Verwachte leestijd: 2 minuten

In een nieuw ondersteuningsdocument dat werd opgemerkt door SoftwareGeek.nl, bevestigd Microsoft dat Windows 11 24H2 later dit jaar echt zal verschijnen.

Het ondersteuningsdocument, heeft mogelijk onbedoeld, de komst van Windows 11 24H2 bevestigd. In het document wordt gesproken over de EnumDeviceDrivers functie. Dat is een component die door ontwikkelaars en systeembeheerders wordt gebruikt om met stuurprogramma’s te werken.

De website van Microsoft werpt licht op de geschiedenis van deze functie. Het vermeldt bijvoorbeeld hoe deze is geëvolueerd sinds Windows 7 (release 22 juli 2009). De meest opmerkelijke update die in het document wordt genoemd, is voor Windows 11 versie 24H2. Er staat dat Windows 11 24H2 verandert hoe specifieke informatie uit de EnumDeviceDrivers functie kan worden verkregen.

Ook al is dit document gericht op ontwikkelaars, het is vooral de toevallige vermelding van Windows 11 24H2. Wat een opwindende hint is naar de volgende grote Windows-release.

Volgens andere interne documenten plant Microsoft een bredere uitrol van Windows 11 24H2 eind Q3 of begin Q4. Dit bevestigt eerdere geruchten dat de belangrijkste AI upgrade van Windows 11 klaar lijkt te zijn voor release later in september-oktober. Waarbij de preview-builds intern worden getest.

Er wordt algemeen aangenomen dat de volgende versie van het besturingssysteem van Microsoft Windows 12 zal heten, nu bestaat er weinig twijfel over de theorie. Het is mogelijk dat Microsoft heeft besloten om de merknaam Windows 12 niet te gebruiken na recente organisatieveranderingen. Het is dus mogelijk dat Windows 11 24H2 inderdaad de volgende grote release is.

Dit betekent dat Windows 12 mogelijk niet in 2024 komt en dat Microsoft voorlopig de Windows 11 branding behoudt. PC-fabrikanten zoals HP gebruiken ook Windows 11 2024 Update wanneer ze verwijzen naar de volgende grote Windows-release.

Microsoft lijkt te werken aan een nieuwe versie van Copilot voor Windows 11. Dat krijgt dan functies als contextueel bewustzijn en diepere integratie met andere apps of services.

U kunt dan bijvoorbeeld toegang krijgen tot berichten vanaf uw Android-telefoon met Copilot. Waaraan al wordt gewerkt in de web versie. Op dezelfde manier zal Copilot met veel andere apps worden geïntegreerd, zodat u de AI overal kunt gebruiken. Uiteraard kunt u ook aanzienlijke prestatieverbeteringen verwachten.