Microsoft integreert Defender met Office 365

Microsoft implementeert een ingebouwde bescherming in Defender voor Office 365. Een nieuwe functie die automatisch aanbevolen instellingen en beleid zal inschakelen om ervoor te zorgen dat alle nieuwe en bestaande gebruikers ten minste een basisniveau van bescherming krijgen.

Office 365 Heeft Een Verhoogde Beveiliging

Microsoft Defender voor Office 365, ook bekend als Office 365 Advanced Thread Protection of Office 365 ATP, biedt zakelijke e-mailaccounts van Office 365 geautomatiseerde hulp bij een aanval. Het verdedigt systemen tegen verschillende bedreigingen. Waaronder het compromitteren van zakelijke e-mail en phishing van referenties.

Sommige beveiligingsmaatregelen worden onbedoeld over het hoofd gezien. Met als resultaat dat sommige of alle gebruikers onvolledige bescherming hebben.  

Zo zegt Sundeep Saini, Senior Programma Manager bij Office 365. 

Het niet inschakelen van deze belangrijke beveiligingsfuncties kan ertoe leiden dat kwaadwillende berichten, zoals phishing, onbedoeld in hun inbox terechtkomen.

Office 365 Heeft Een Verhoogde Beveiliging

We introduceren ingebouwde bescherming van Microsoft Defender voor Office 365. Om alle gebruikers binnen uw organisatie automatisch naar het basisniveau van beveiligingsbescherming te brengen.

 Legt het bedrijf in de Microsoft 365 roadmap uit.

Eenmaal ingeschakeld, zullen alle bestaande en nieuwe gebruikers worden beschermt tegen phishing e-mails met kwaadaardige bijlagen en links. Dit gebeurt met behulp van veilige bijlagen en veilige koppelingen zonder enige actie van gebruiker of beheerders.

Uitrol naar gebruikers wereldwijd

Deze nieuwe standaard beveiliging is ontworpen om hiaten in de dekking van de bedrijfsbeveiliging op te vullen. Ook zal het de algehele beveiligingshouding van een organisatie te verbeteren door het risico op een inbreuk te verminderen.

Na de uitrol beschermt de ingebouwde bescherming ook automatisch het gebruik in nieuwe domeinen die aan een klant zijn toegevoegd. Hierbij wordt een basisniveau van veilige koppelingen en veilige bijlagen gebruikt, waardoor de tijd die nodig is om nieuwe gebruikers te beschermen, wordt verkort.

We zullen ook de optie vrijgeven om uitzonderingen te configureren in de Microsoft 365 Defender portaal voordat het ingebouwde beschermingsbeleid wordt ingeschakeld.

Zo voegde Saini eraan toe.

Ook al is het niet aan te bevelen, erkennen we de noodzaak voor sommige organisaties om bepaalde gebruikers of groepen uit te sluiten van ingebouwde bescherming. Beheerders zullen de mogelijkheid hebben om deze uitzonderingen te configureren.

De uitrol van deze nieuwe standaardbeveiliging begint deze maand en zal tot het einde van 2021 voor standaard gebruikers wereldwijd doorgaan. In december moet dit algemeen beschikbaar worden.