Verwachte leestijd: 2 minuten

Begin december heeft Adobe de laatste update voor Adobe Flash in Windows 10 uitgebracht.

Adobe Flash End of Life in Windows 10

Adobe Flash

Adobe kondigde jaren geleden al aan dat het de ondersteuning voor Adobe Flash in 2020 zou beëindigen. Browsermakers zoals Google, Microsoft of Mozilla beloofden tegelijkertijd de Flash functionaliteit uit webbrowsers te verwijderen. Dit om beveiligingsproblemen en andere potentiële problemen te beperken.

Adobe Flash End of Life in Windows 10

Adobe

De beschrijving van de update vermeld:

Update 8 december 2020
Vandaag is de laatste release van Flash Player voor alle regio’s buiten het vasteland van China. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om al onze klanten en ontwikkelaars te bedanken. Die de afgelopen twintig jaar Flash Player inhoud hebben gebruikt en gemaakt.

Adobe is trots. En hoopt dat Flash een cruciale rol heeft gespeeld bij het creëren van animatie, interactiviteit, audio- en video web content en we kijken ernaar uit om het volgende tijdperk van digitale ervaringen vorm te geven.


Adobe stopt met het ondersteunen van Flash Player na 31 december 2020 en Adobe blokkeert de uitvoering van Flash inhoud in Flash Player vanaf 12 januari 2021; Adobe raadt alle gebruikers ten zeerste aan Flash Player onmiddellijk te verwijderen om hun systemen te beschermen.
Sommige gebruikers zien mogelijk nog steeds herinneringen van Adobe om Flash Player van hun systeem te verwijderen. Voor meer details en links naar instructies voor gebruikers die Flash Player handmatig willen de-installeren, bezoek onze Algemene informatie over Flash Player EOL-pagina. “

Die pop-up verschijnt nu op Windows 10-pc’s met het volgende bericht:

Adobe Flash End of Life in Windows 10

Vertaling

Bedankt voor het gebruik van Adobe Flash Player.

Adobe stopt met het ondersteunen van Flash Player na 31 december 2020.

Om uw systeem te helpen beveiligen, blokkeert Adobe de uitvoering van Flash inhoud in Flash Player vanaf 12 januari 2021. Raadpleeg de pagina Algemene informatie over Adobe Flash Player EOL voor meer details.

Adobe raadt ten zeerste aan om Flash Player onmiddellijk van uw systeem te verwijderen door op de knop Verwijderen hieronder te klikken.

Microsoft is al bezig met het uitbrengen van een cumulatieve update om Flash uit Windows 10 installaties te verwijderen, Flash Player zelf stopt met werken op 12 januari 2021.

Tot slot

Gezien het grote risico dat malware in de toekomst niet bijgewerkte flash spelers misbruikt. Is het verstandig om het advies van Adobe op te volgen en Flash naar de grote harde schijf in de lucht te sturen.