Verwachte leestijd: 3 minuten

De app werd beroemd vanwege het opnamescherm in Windows 7. Waarschijnlijk via een cumulatieve update. Dit werd bevestigd in een kwalitatief bijgewerkt ondersteuningsdocument.

Het primaire doel van de Stappenbeschrijving in Windows 7 was om gebruikers te helpen een probleem op te lossen. In Windows 7 deed men door het scherm op te nemen. Dit omvat exacte stappen om het probleem te reproduceren, vandaar de naam Stappenbeschrijving. Met Stappenbeschrijving kunnen gebruikers de opgenomen video naar het technische ondersteuningsteam sturen en hen helpen het probleem te diagnosticeren.

Afschaffing van psr.exe: In een toekomstige Windows-release wordt PSR afgeschaft. Deze wijziging maakt deel uit van het plan om het aanbod te stroomlijnen. Microsoft wil zich richten op het bieden van meer geavanceerde en geïntegreerde hulpprogramma’s voor haar gebruikers.

Windows 11 update begin 2024: Om een soepele overgang te garanderen, introduceert Microsoft in de volgende Windows-update een banner in PSR om gebruikers bewust te maken. En ze te helpen migreren naar andere effectieve hulpprogramma’s voor Windows 11 die beschikbaar zijn in Windows die vergelijkbare of verbeterde functies hebben. (Via Microsoft)

Dit is als onderdeel van de inspanningen om bloatware in Windows terug te dringen. Microsoft is van plan de Stappenbeschrijving-app in een toekomstige versie van Windows te verwijderen. Het bedrijf bevestigd dat de app niet langer wordt Bijgewerkt. Het raadt gebruikers aan om over te schakelen naar moderne opties zoals web gebaseerde Clipchamp, het Knipprogramma of Game Bar. Microsoft heeft de afgelopen paar jaar meer apps uit Windows 11 verwijderd hier vindt u een overzicht.

Stappenbeschrijving wordt niet langer bijgewerkt en zal in een toekomstige versie van Windows worden verwijderd. Voor schermopname raden we de Snipping Tool, Xbox Game Bar of Microsoft Clipchamp aan.

 Zo schrijft Microsoft op haar website.

Gebruikers herinneren zich dat zij vaak problemen over het hoofd zien waarmee het hulpprogramma Stappenbeschrijving hen kan helpen. Maar Microsoft is van plan dit in Windows 11 stop te zetten.

Sommigen gebruiken nog steeds de Stappenbeschrijving voor het oplossen van problemen op Windows en beschouwen de tool als vrij eenvoudig en licht, zij het met enkele eigenaardigheden, vooral bij het opnemen van opdrachtpromptreeksen.

Lezers benadrukten de rol van Stappenbeschrijving als hulpmiddel bij het oplossen van problemen. Waarbij het eenvoudige activeringsproces via psr.exe (het uitvoerend bestand van de app) werd beschreven. De mogelijkheid van de app om toetsenbord en muis activiteit vast te leggen in scherm-afbeeldingen, in combinatie met beschrijvingen, maakt het een nuttige app. Vooral voor het maken van een handleiding om problemen op te lossen.

Nu Stappenbeschrijving verdwijnt, kunt u de schermrecorders van Microsoft gebruiken, zoals Game Bar, het Knipprogramma en Clipchamp, of overschakelen naar een open-source alternatief van derden.

Naast Steps Recorder is Microsoft van plan de komende maanden verschillende verouderde apps en services te verwijderen. Dit omvat de impopulaire app ‘Tips’, die voorlopig niet meer leverbaar is, en de inhoud zal blijven worden bijgewerkt met nieuwe informatie.

Microsoft verwijdert ook het Computer Browser-stuurprogramma en de service, Webclient (WebDAV) Service, Remote Mailslots, Windows Tijdlijn voor Microsoft Entra-accounts en meer. VBScript is inmiddels gestopt.

In de nabije toekomst stopt Microsoft ook met Wordpad. Omdat Microsoft wil dat mensen Word of Kladblok proberen, die rich-text-documenten ondersteunen.