Het brengt Windows 11 22H2 naar Build 22621.674

Verwachte leestijd: 3 minuten

Patch Dinsdag van oktober 2022 heeft weer plaats gevonden. Windows 11 beheerders zullen hun haren uit hun hoofd trekken als ze nieuwe updates installeren en proberen fouten op te lossen die opduiken.

Windows 11 Update Kb5018427 is Uitgebracht

Windows 11 KB5018427 is nu beschikbaar voor versie 22H2, Windows 11 2022 Update met veel kwaliteitsverbeteringen. Dit is de eerste update voor Windows 11 versie 22H2. Er is ook een offline installatieprogramma voor KB5018427 beschikbaar. Dat kunt u vinden in de Microsoft Update Catalog, maar de update kan altijd worden geïnstalleerd via Windows Update.

Windows 11 Update Kb5018427 is Uitgebracht

KB5018427 is een beveiligingsupdate en is gemarkeerd als belangrijk, wat betekent dat Microsoft deze in de toekomst voor u zal downloaden en installeren. Wanneer u echter deze specifieke cumulatieve update wilt overslaan, dient u deze tot 7 dagen te pauzeren door op de knop updates pauzeren te drukken.

Moment 1

Deze cumulatieve update wordt uitgerold als onderdeel van de Windows 11 oktober 2022 Update. De focus van de update ligt op kwaliteitsverbeteringen en beveiligingsoplossingen, dus deze komt niet met nieuwe functies zoals de tabbladen van de Verkenner en de gebruikersinterface van de overlooptaakbalk. Die functies worden naar verwachting later deze maand als een Moment 1 update geleverd.

Windows Update

Ga naar: Instellingen > Windows Update en klik op de knop Naar updates zoeken. U ziet de volgende patch:

2022-10 cumulatieve update voor Windows 11 versie 22H2 voor x64-gebaseerde systemen (KB5018427)

Als u de update niet kunt downloaden vanwege nutteloze foutmeldingen, kunt u altijd vertrouwen op de updatecatalogus van Microsoft. De Update Catalog is een bibliotheek met updates die de afgelopen maanden door de softwaregigant zijn gepubliceerd. U kunt het bovenstaande KB-pakket in de catalogus doorzoeken en op de knop downloaden klikken om het offline installatieprogramma te pakken.

Directe download koppeling

Het offline installatieprogramma wordt aangeboden in .msu-bestandsindeling. Om aan de slag te gaan, dubbelklikt u eenvoudig op het bestand en volgt u de instructies op het scherm. Het offline installatieprogramma werkt blijkbaar zonder een actieve internetverbinding en opnieuw opstarten is nog steeds vereist om de installatie van de updates te voltooien.

Zoals gewoonlijk is er voor deze update een directe download koppeling die u naar de website van Microsoft catalog brengt.

Wijzigingen in Windows 11 KB5018427

In de officiële release-opmerking staat eenvoudigweg dat de update alleen diverse beveiligingsverbeteringen bevat, maar deze update is meer dan alleen beveiligingsoplossingen. Alle wijzigingen ten opzichte van de vorige optionele updates zijn bijvoorbeeld opgenomen in deze release.

  • Er is een probleem opgelost dat van invloed was op sommige apps die niet zijn ondertekend door de Microsoft Store.
  • Ook een ander probleem is opgelost waardoor updates voor de Microsoft Store mislukten.
  • Microsoft heeft een probleem opgelost waardoor u zich niet kunt aanmelden bij verschillende Microsoft Office 365-apps.