41% zal Windows 11 installeren: veel gebruikers zijn in de war over hardware eisen

Verwachte leestijd: 3 minuten

Ook al is de op handen zijnde lancering van Windows 11 een goed gedocumenteerd en aankomend evenement. In sommige delen van het internet, hebben er velen niet eens het flauwste idee dat Windows 11 bestaat. Laat staan dat ze weten dat het wordt uitgebracht op 5 oktober 2021.

62 Gebruikers Weet Niets Van Windows 11

Wat u moet weten

  • Iets minder dan 40 procent van de Windows gebruikers weet dat Windows 11 binnenkort zal worden uitgebracht.
  • Vijfenveertig procent van de gebruikers weet niet zeker of ze het nieuwe besturingssysteem zullen installeren wanneer het voor hen beschikbaar komt, ook al zal het gratis te downloaden zijn.
  • Twee op de drie gebruikers weten niet zeker of hun computers aan de strenge hardware eisen kunnen voldoen die Microsoft heeft opgesteld voor zijn nieuwe besturingssysteem.

62 Gebruikers Weet Niets Van Windows 11
Bron: Savings.com

Volgens een onderzoek van Savings.com, dat plaats vond op 17 september 2021 werden 1042 Windows gebruikers ondervraagt.  Een minderheid van de gebruikers was op de hoogte van de update voordat ze aan ons onderzoek deelnamen.

Slechts 38 procent van de huidige Windows gebruikers zei dat ze wisten dat er een grote verandering op komst was in het besturingssysteem,

aldus het rapport. Twee derde van de respondenten wist niet zeker of ze over de benodigde hardware beschikten om de overstap naar Windows 11 te maken.

Neem de enquêteresultaten zoals u wilt, aangezien ze gebaseerd zijn op een steekproef van ongeveer duizend mensen. Ook al is het de moeite waard om te zien dat als Microsoft er niet in is geslaagd de meerderheid van de Windows gebruikers te bereiken met haar nieuws over Windows 11. Dit is niet te wijten aan het proberen van Microsoft, althans, niet helemaal. 

62 Gebruikers Weet Niets Van Windows 11
Bron: Savings.com

Bijgewerkte interface

Een nieuwe gebruikersinterface is een andere populaire functie van Windows 11. Maar als u ooit een Mac hebt gebruikt, zal het nieuwe besturingssysteem van Microsoft er redelijk bekend uitzien. De startknop van Windows wordt van de linkerkant van de werkbalk naar het midden verplaatst. Het algemene gevoel van vensters, menu’s en knoppen neigt naar gestroomlijnde stijl met afgeronde hoeken en zachte schaduwen van Apple. 

Win11
afgerond_start
MAC
instell
MAC2
settings
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Conclusie

Windows gebruikers staat veel te wachten in een gestroomlijnd en gebruiksvriendelijk nieuw besturingssysteem. Toch leidt onzekerheid over hardware tot nog meer onzekerheid over de vraag of gebruikers zullen upgraden wanneer Windows 11 wordt uitgerold.

Omdat de hardware vereisten voor Windows 11 sommige gebruikers kunnen achterlaten. Kan de acceptatie van Windows 11 achterblijven als gebruikers vastklampen aan Windows 10 of hun computers pas in de loop van de tijd upgraden.

Microsoft heeft de laatste tijd op ten minste een paar plaatsen veel reclame gemaakt voor het nieuwe besturingssysteem. Met reclames die regelmatig opduiken op diverse zenders. 

Het lijkt er echter op dat Microsoft de advertentie inspanningen enige tijd moet volhouden. Als de resultaten van de enquête van Savings.com een ​​indicatie zijn van hoeveel onbekend blijft bij het algemene bewustzijn van het publiek.