Verwachte leestijd: 5 minuten

De aankomende Windows 10 versie 21H1 lijkt eindelijk een al lang bestaande fout in Verkenner op te lossen. Na de update van november 2019 hebben sommige gebruikers problemen ondervonden met het geïntegreerde zoekplatform van Verkenner. Dat is ontworpen om een ​​snellere zoekervaring te bieden met een nieuwe preview gebruikersinterface.

Windows 10 21h1 Verbetert Verkenner

Wat u moet weten

Wat is UNC?

UNC, een afkorting van universele naamgevingsconventie, of uniforme naamgevingsconventie, is een speciale manier om netwerklocaties en apparaten aan te spreken met behulp van Microsoft-netwerksoftware. Zoals Microsoft Windows en de familie van Microsoft Server pakketten die beschikbaar zijn bij het bedrijf. Samba (wordt in Linux gebruikt) maakt ook op dezelfde manier gebruik van UNC. Het gebruik ervan is zeer intuïtief en biedt snelle toegang tot bronnen op afgelegen locaties. Via bewerkingen die net zo snel en eenvoudig zijn als Start> Uitvoeren en vervolgens het UNC pad typen.

Formaat

1. Voor gedeelde gegevens:

 • \\ Netwerk-locatie \ map \ Resource;

2. Of voor printers, enz .:

 • \\Netwerk-locatie \ Resource.

Hier kan “Netwerk-locatie” een IP-adres zijn zoals “192.168.1.1” of een computernaam zoals “Home Computer.” Het maximale aantal tekens voor Windows XP en hoger is 248. Het voorvoegsel “\\? \” Is acceptabel voor UNC paden. Het maakt langere pad lengtes mogelijk. 

OPMERKING: Bij sommige programma’s moet de backslash (\) worden geëscaped met een tweede backslash, dat wil zeggen \\\\ Netwerk-locatie \\ Resource.

Gebruik

UNC wordt vaak gebruikt bij het in kaart brengen van een netwerkstation. Een UNC-bestand pad naar een externe directory kan worden toegewezen met de juiste naamgevingsconventie.


Prestaties

Met de update van mei 2020 van Windows 10 heeft Microsoft de prestatieproblemen van de zoekbalk aangepakt. De ondersteuning voor rechts klikken is volledig hersteld. Sommige gebruikers klagen echter nog steeds dat het Verkenner venster vastloopt. En dat “explorer.exe” resulteert in een hoog gebruik van bronnen.

Op 15 maart begon Microsoft met het uitrollen van een nieuwe cumulatieve update voor Windows 10 21H1 preview. De update heeft eindelijk een zeldzaam probleem verholpen waardoor explorer.exe grote hoeveelheden geheugen zou kunnen verbruiken.

Oplossingen

Belangrijkste problemen die volgens Microsoft zijn opgelost:

 • Windows Hello ondersteuning voor meerdere camera’s om de standaard in te stellen als de externe camera. Wanneer zowel externe als interne Windows Hello camera’s aanwezig zijn.
 • Prestatieverbeteringen van Windows Defender Application Guard, waaronder het optimaliseren van de openingsscenario’s voor documenten.
  • Een probleem is opgelost dat een minuut of meer vertraging veroorzaakte bij het openen van een Office-document van Microsoft Defender Application Guard (WDAG). Dit gebeurt wanneer u een bestand probeert te openen met behulp van een Universal Naming Convention (UNC) pad of Server Message Block (SMB) share-link.
  • Microsoft de prestaties van Robocopy verbeterd bij het kopiëren van bestanden die in totaal meer dan 400 MB groot zijn.
  • Er is een probleem opgelost waardoor een WDAG container bijna 1 GB geheugen (werkset) gebruikte wanneer de container niet actief is.
 • Windows Management Instrumentation (WMI) Group Policy Service (GPSVC) werkt prestatieverbetering bij. Om scenario’s voor werken op afstand te ondersteunen.
  • Een probleem is opgelost dat ervoor zorgde dat wijzigingen die de Active Directory (AD) -beheerder aanbrengt in het lidmaatschap van gebruikers of computergroepen traag werden doorgegeven. Hoewel het toegangstoken uiteindelijk wordt bijgewerkt, verschijnen deze wijzigingen niet wanneer de beheerder gpresult / r of gpresult / h gebruikt om een ​​rapport te maken.

Bron: Microsoft

Met Build 19043.899 heeft Microsoft ook een probleem verholpen waarbij de kolomkop vast kwam te zitten op “Computing Filters” of niets deed als u op filters klikt.

Windows 10 21h1 Verbetert Verkenner

Testen

De tests die zijn gedaan hebben vastgesteld dat de fout ook voorkomt in Windows 10 versie 20H2/2004. In de kolomkop wordt nooit daadwerkelijk filters weergegeven.

Dit wordt met name ervaren als u een zoekopdracht uitvoert in Verkenner. Wanneer u op de pijl naast een kolomkop klikt om een ​​lijst met beschikbare filters voor de zoekresultaten te zien.

Naast betere prestaties en verbeteringen voor zoekfilters, heeft Microsoft ook een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat het Verkenner venster enkele minuten niet meer reageerde. Dit probleem treedt alleen op als u opnieuw verbinding maakt met een netwerk dat toegewezen stations gebruikt.

Ook al zijn de meeste kritieke problemen nu opgelost. Toch blijft een zeldzame fout waarbij het zoek vak van de Verkenner niet meer reageert zonder update.

Andere problemen

Het lijkt een probleem te zijn met de Geavanceerde opties in Windows update. Een bestand met de naam SystemSettings.exe stopt met werken als de link wordt aangeklikt. Het venster wordt vervolgens gesloten zonder zichtbare melding.

Windows 10 21h1 Verbetert Verkenner

Onze Windows technicus heeft het probleem bij Microsoft gemeld via de Feedback app.

Naast de wijzigingen in de bestandsverkenner, wordt verwacht dat Windows 10 versie 21H1 wordt geleverd met nieuwe opties voor Windows Hello instellingen en algemene kwaliteitsverbeteringen.


Wat is dat?

Beschrijving: Het originele SystemSettings.exe van Microsoft is een belangrijk onderdeel van Windows, maar veroorzaakt vaak problemen. SystemSettings.exe bevindt zich in een submap van C: \ Windows, gewoonlijk C: \ Windows \ Immersive ControlPanel.  
Het bestand SystemSettings.exe is een Windows kernsysteembestand. Microsoft heeft het bestand SystemSettings.exe digitaal ondertekend. Dit programma is niet zichtbaar.