Verwachte leestijd: 5 minuten

De Patch Dinsdag update KB5029263 voor Windows 11 wordt nu uitgerold voor het grote publiek, met een aantal belangrijke reparaties. Microsoft heeft ook een downloadlink gepubliceerd voor deze Windows 11 update. 

Update Kb5029263 Windows 11 Uitgebracht

Deze links zijn onderdeel van de offline installatie programma’s, voor wanneer u deze niet via Windows Update wilt installeren.

Verbeteringen

Deze beveiligingsupdate bevat verbeteringen die deel uitmaakten van update KB5028254. Die optionele update werd uitgebracht op 26 juli 2023. Wanneer u deze update installeert:

  • Brengt KB5029263 verschillende beveiligingsverbeteringen aan in de interne functionaliteit van Windows 11. Er zijn geen aanvullende problemen gedocumenteerd voor deze release.

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en geïnstalleerd.

KB5029263 voor Windows 11 is een verplichte beveiligingsupdate, Microsoft heeft bevestigd dat deze updates automatisch worden geïnstalleerd. Een van de belangrijkste onderdelen van deze update is betere ondersteuning voor hulpmiddelen met name bedoeld voor handschrift op de computer. Er zijn ook verbeteringen in het notificatiesysteem van Windows die helpen om de batterij te sparen.

Update Kb5029263 Windows 11 Uitgebracht

De Patch Dinsdag update van augustus 2023 zorgt er ook voor dat notificaties die naar uw computer gestuurd worden betrouwbaarder zijn. Voor gebruikers die problemen hadden met inloggen op hun pc wanneer er geen internetverbinding was. Heeft het bedrijf dit probleem opgelost.

Andere verbeteringen zijn:

  • Verbeterde tekstbewerking;
  • Reparaties voor bepaalde lettertypen;
  • Oplossingen voor problemen met afdrukken. 

Ten slotte heeft de update beveiligingsfuncties toegevoegd. Deze moet ervoor zorgen dat uw computer wordt beschermd tegen aanvallen. Kortom, deze update verhelpt veel oude problemen. Daarnaast voegt het nieuwe functies toe om het gebruik van Windows 11 te verbeteren.

2023-08 cumulatieve update voor Windows 11 versie 22H2 voor x64-systemen (KB5029263)
Update Kb5029263 Windows 11 Uitgebracht

Als u Windows 10 gebruikt, heeft Microsoft ook daarvoor een update uitgebracht met identieke wijzigingen.

Windows 11 KB5029263 offline koppeling

Windows 11 KB5029263 offline downloadkoppeling:

Alle wijzigingen in KB5029263

Een van de hoogtepunten van deze Windows 11 update is de verbeterde ondersteuning voor het Handschriftsoftware-invoerpaneel (SIP). Dat is de Handschrift-engine en Handschrift Embedded Inking Control.

Deze platforms zijn nu geoptimaliseerd om GB18030-2022-conformiteitsniveau 2 te ondersteunen en voldoen aan de vereisten van niveau 3.

Het Windows Notification Platform, of de meldingen in Windows 11, heeft ook aandacht gekregen in deze update. Hierbij is een probleem met het stroomverbruik aangepakt, wat een opluchting zal zijn voor veel gebruikers die zich zorgen maken over de levensduur van de batterij van hun apparaat.

Verder is de verbinding tussen de client en de WNS-server versterkt onder de Windows Push Notification Services (WNS). Dat zorgt met deze update voor een stabielere en betrouwbaardere verbinding. Lees hier meer.

Het aanmeldingsprobleem waarmee hybride gekoppelde apparaten te maken hadden terwijl ze niet verbonden waren met internet zijn opgelost. Vooral bij het gebruik van Windows Hallo voor Business en met name de pincode of biometrische inloggegevens in een Cloudvertrouwens-implementatie.

De update nog aantrekkelijker gemaakt doordat het downloadproces gebruik maakt van robuustere Windows Autopilot-profielen. Waarbij het rekening houdt met onstabiele netwerkverbindingen.

Het aantal nieuwe pogingen is verhoogd bij het downloaden van het Windows Autopilot-profiel. Bovendien zijn de Event Forwarding abonnementen nauwkeurig afgesteld om te voorkomen dat onnodige events worden doorgestuurd na het toevoegen van een Event Channel.

Van het oplossen van installatiefouten die worden veroorzaakt door het onjuist afsluiten van apparaten die de Windows Management Instrumentation (WMI) repository aantasten. Tot het verfijnen van hints voor sommige letters van de Verdana Pro lettertypefamilie en ervoor zorgen dat de printerstuurprogramma’s voor de gebruikersmodus stabiel blijven, is deze update veelomvattend.

Bovendien is tekstbewerking gebruiksvriendelijker gemaakt en wordt het label Product sleutel wijzigen nu aangekondigd door de Verteller.

De belangrijke reparaties in deze update

Hier is een lijst met alle belangrijke reparties:

  • Problemen zijn opgelost met een plotselinge omschakeling in de IPP-modus of Internet Printing Protocol, die een afdruktaak verstoort.
  • Ook de aanhoudende eSIM omschakelingsprompts na opnieuw opstarten voor sommige WWAN-apparaten zijn verholpen.
  • De update brengt ook verbeteringen in de beveiliging, met name door kwetsbare stuurprogramma’s toe te voegen aan de Windows Kernel Driver Blocklist. Dat biedt een verbeterde bescherming tegen mogelijke Bring Your Own Vulnerable Driver of BYIVD aanvallen.
  • Tevens verhelpt deze update verder verschillende problemen met betrekking tot Windows Defender Application Control (WDAC). En het fastfat bestandssysteemstuurprogramma. Daarnaast zijn de problemen met I/O-bewerkingen via Server Message Block (SMB) met specifieke compressie-algoritmen ook opgelost.

Wat is een Bring Your Own Kwetsbare Driver aanval?

De naam Bring Your Own Kwetsbare Driver komt van de term Bring Your Own Device of BYOD (Breng uw eigen apparaat mee).

Update Kb5029263 Windows 11 Uitgebracht
Breng uw eigen apparaat mee

Waar gebruikers hun persoonlijke apparaten meenemen en deze aansluiten op het computer netwerk van een organisatie. In het geval van een BYOVD aanval neemt de aanvaller zijn eigen kwaadaardige stuurprogramma mee om een kwetsbaarheid in het systeem uit te buiten.

Door het gebruik van een kwaadwillend stuurprogramma kan een aanvaller mogelijk toegang krijgen tot gevoelige informatie, zoals gebruikersreferenties, het systeem overnemen, key-loggers gebruiken of andere schadelijke activiteiten uitvoeren. Het is belangrijk voor systeembeheerders en gebruikers om alleen vertrouwde stuurprogramma’s te installeren, updates regelmatig uit te voeren en beveiligingsmaatregelen te treffen om de kans op BYOVD aanvallen te minimaliseren.