Verwachte leestijd: 1 minuten

OneDrive is het online cloud opslag product van Microsoft. Voorheen heette het SkyDrive, maar het kreeg begin 2014 een nieuwe naam. OneDrive biedt 15 GB gratis opslagruimte aan iedereen met een Microsoft-account, maar kan extra opslagruimte kopen. Gebruikers die zich abonneren op Office 365 krijgen 1 TB aan OneDrive opslag die ze kunnen gebruiken voor al hun Microsoft-producten.

Dit is Microsoft Onedrive

OneDrive is ingebouwd in Windows 8.1 en beschikbaar als app op Windows Phone, Windows, Xbox, iOS, Android en Internet. Met OneDrive kunnen gebruikers foto’s, documenten, video’s en alle bestandstypen in de service opslaan. Bestanden met een maximale grootte van 2 GB kunnen worden geüpload naar OneDrive.

Gebruikers kunnen 3 GB extra opslagruimte krijgen wanneer ze hun platform specifieke mobiele OneDrive app gebruiken en fotosynchronisatie inschakelen.

Dit is Microsoft Onedrive

OneDrive voor Windows Phone is gratis verkrijgbaar in de Windows Phone Store. De app is niet gebundeld met het besturingssysteem zoals Windows 8.1 en moet apart worden gedownload. Gebruikers kunnen hun foto’s, video’s en instellingen echter laten synchroniseren met hun OneDrive account.