Update Windows 10 bevat nieuwe functies en brengt Windows 10 naar Build 19044.1503

Verwachte leestijd: 4 minuten

De Windows 10 update KB5009596 is uitgebracht. Het wordt geleverd met een nieuwe functie waarmee u naar Windows 11 kunt migreren. Bovendien wordt de optionele update van Windows 10 ook geleverd met een aantal algemene verbeteringen en oplossingen. Waaronder een oplossing voor een probleem met Bluetooth apparaten.

Windows 10 Update Kb5009596 is Uit

KB5009596 is een optionele update die veel veiliger is dan de preview versies die worden aangeboden. U kunt de optionele update installeren wanneer u niet wilt wachten tot de update uitkomt tijdens Patch Dinsdag in februari.

Het belangrijkste hoogtepunt van deze nieuwste optionele update is de ondersteuning voor de functie genaamd Uw Instellingen synchroniseren. Met deze back-up functie kunt u een lijst met geïnstalleerde apps in uw Microsoft-account bijhouden. Hierdoor kunt u die apps gemakkelijk kunt herstellen nadat u op hetzelfde of een ander apparaat naar Windows 11 bent gemigreerd.

Windows 10 Update Kb5009596 is Uit

Deze functie maakt deel uit van de inspanningen van het softwarebedrijf om een upgrade naar Windows 11 te vergemakkelijken. De komende weken zal deze functie voor iedereen worden uitgerold. Bovendien is er een fout opgelost met Get-TPM PowerShell. Dat is een opdracht in PowerShell om TPM informatie voor Windows 11 te controleren. Wat in sommige gevallen mislukt met een foutmelding 0x80090011. Met de opdracht:

Microsoft.Tpm.Commands.TpmWmiException,Microsoft.Tpm.Commands.GetTpmCommand.
Windows 10 Update Kb5009596 is Uit

De Windows 10 KB5009596 directe downloadkoppeling:

Net als de rest van de updates zijn er twee manieren om de optionele release van vandaag te installeren. Windows Update en Microsoft Update Catalog. Als u wilt, kunt u de update altijd in de Microsoft Update-catalogus in uw browser doorzoeken. Klik op Downloaden om het offline installatieprogramma te downloaden.

Er worden Windows 10 updates aangeboden voor verschillende architecturen. Zorg er dus voor dat je de juiste versie downloadt. Zodra u het offline installatieprogramma hebt geïdentificeerd, klikt u op de knop Downloaden.

U ziet een nieuw pop-upvenster met een link naar .msu. De download start niet direct als op de link in de Chrome browser klikt. Om het offline installatieprogramma te downloaden klikt u op de .msu link in het pop-up venster.

Veranderingen in Windows 10 KB5009596

Microsoft werkt de taakbalk widget Nieuws en interesses bij met een nieuwe functie. Waarmee gebruikers hun Microsoft Edge profielen rechtstreeks kunnen beheren. Zoals altijd kunt u het Edge profiel beheren via het tabblad Nieuws en interesses van de browser.

Windows 10 Update Kb5009596 is Uit

In termen van Fout reparaties is er in Windows 10 ook een probleem opgelost. Waarbij de UI automatiseringsfunctie de Outlook desktop cliënt kapot zou kunnen maken. Microsoft heeft ook een probleem aangepakt waarbij Windows Subsystem voor Linux 2 (WSL2) niet meer correct werkt wanneer u Fast Start -up inschakelt.


Fast Start-up, of snel opstarten. Is een manier om uw pc sneller op te starten. Het zal u helpen tijd te besparen die u verspilt aan een langzaam opstartproces. Het is standaard ingeschakeld op de meeste computers met Windows 10.


Er is een bug opgelost waarbij sommige apps konden crashen met de Pen Haptics API. Een andere fout is opgelost. Waarbij een apparaat zichzelf meldt als niet compatibel met voorwaardelijke toegang.

Microsoft heeft ook een probleem opgelost dat het afdrukken kon weigeren. Dat gebeurt wanneer printers een verkeerde uitvoer voor afdrukken gebruiken met een USB verbinding in Windows 10 versie 2004 of later. Een andere fout is verholpen met bepaalde surround geluid die wordt afgespeeld in Microsoft Edge. Met name bij het browsen op platforms zoals Netflix.

De Windows 10 update lost ook een probleem op dat van invloed is op het Remote Desktop scherm. Met name wanneer uw software Advanced Video Coding (AVC) gebruikt.

Andere reparaties en verbeteringen

  • Internet Explorer is bijgewerkt met een nieuwe banner. Die gebruikers eraan herinnert dat aangekondigde einde van de ondersteuning nabij is.
  • Microsoft heeft een prestatieprobleem opgelost dat een impasse veroorzaakt in vpnike.dll en rasmans.dll.
  • Er is een kritieke fout opgelost die het besturingssysteem crashte met een vage foutmelding: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.

Naast deze optionele cumulatieve update van Windows 10 heeft Microsoft ook de Windows 11 update uitgebracht. Met vergelijkbare verbeteringen en functies.