U hoeft Edge niet als standaard te behouden als u de voorkeur geeft aan een andere browser. In dit Windows 10 artikel laten we u de stappen zien om een ​​nieuwe standaardbrowser in te stellen.

nbsp

In Windows 10 configureert het systeem na een nieuwe schone installatie of een nieuwe apparaat configuratie Microsoft Edge als de standaard webbrowser. Met andere woorden, dit betekent dat wanneer u op een link klikt of een toepassing een web verzoek indient, de pagina out-of-the-box wordt geopend met Edge, ongeacht de andere app die u mogelijk hebt geïnstalleerd.

Hoewel de nieuwe versie van Microsoft Edge op basis van de Chromium engine van Google beter compatibel is, betere extensie ondersteuning biedt en meer functies biedt in vergelijking met zijn voorganger, heeft u misschien toch de voorkeur aan een andere browser, zoals Mozilla Firefox, Google Chrome of Opera. de systeemstandaard.

Als u een andere applicatie gebruikt om op internet te surfen en deze momenteel niet als standaard is ingesteld, bevat Windows 10 een optie om Edge of een andere browser te verwijderen om de gewenste app in te stellen.

In dit Windows 10 artikel leert u de stappen om Microsoft Edge als uw standaard webbrowser te vervangen door een andere applicatie.

Hoe de standaardbrowser in Windows 10 te wijzigen

Volg deze stappen om uw favoriete webbrowser in te stellen als de nieuwe standaard op Windows 10:

  • Open Instellingen.
  • Klik op Apps.
  • Klik op Standaard- apps.
  • Klik onder het gedeelte ‘Standaard apps kiezen’ op de huidige standaardbrowser.
  • Selecteer de browser waarvan u de nieuwe standaard wilt maken. Bijvoorbeeld Firefox of Google Chrome.
nbsp

Nadat u de stappen heeft voltooid, blijft de vorige browser beschikbaar op uw apparaat, maar wanneer een app een webpagina moet openen, wordt deze gestart met de nieuwe toepassing die u hebt opgegeven.

Hoewel de app Instellingen het een eenvoudig proces maakt, bieden de meeste webbrowsers een optie om de instellingenpagina vanuit de applicatie te openen. 

nbsp

Als u bijvoorbeeld Google Chrome als de nieuwe standaard wilt instellen chrome://settings/defaultBrowser, kunt u op deze pagina ( ) op de knop Standaard maken klikken om de app Instellingen te openen en de ervaring aan te passen.

nbsp

In Mozilla Firefox kunt u deze pagina openen  about:preferences#general en op de knop standaard maken klikken om de pagina te openen om de standaardbrowser te wijzigen.

We concentreren ons in dit Windows 10 artikel op het instellen van Chrome of Firefox als de nieuwe standaard in Windows 10, maar u kunt elke gewenste browser selecteren.