Windows 11 gaat naar Build 22621.2134

Windows 11 KB5030219 is beschikbaar voor het grote publiek en wordt geleverd met verschillende wijzigingen. Microsoft heeft ook directe downloadlinks gepubliceerd voor offline installatieprogramma’s voor Windows 11 KB5030219. 

Windows 11 Update Kb5030219 is Uitgebracht

Deze offline installatieprogramma’s in .msi-installatieprogramma’s en Microsoft raadt aan deze te downloaden als u problemen ondervindt met Windows Update

Update KB5030219 voor Windows 11 is een verplichte beveiligingsupdate in het kader van Patch Dinsdag. Microsoft heeft eerder duidelijk aangegeven dat het belangrijke patches automatisch zal downloaden en / of installeren. Een van de belangrijkste kenmerken van de update is het verfijnde zweefgedrag dat aan de glans van het zoekvak is gekoppeld.

Deze update van september 2023 Patch Dinsdag bevat verschillende verbeteringen. Zoals hierboven vermeld, wordt de zoekbalk van de taakbalk in deze update toegevoegd.

Hoe installeer ik deze update?

Volg deze stappen om de update voor Patch Dinsdag van 12 september te installeren in Windows 11:

  1. Open Instellingen via Menu Start–> Alle Apps.Windows 11 Update Kb5030219 is Uitgebracht
  2. Onderaan de lijst, aan de linker kant, klikt u op Windows Update. Daarna klikt u op Zoeken naar updates.Windows 11 Update Kb5030219 is Uitgebracht
  3. Na een aantal seconden, soms ook direct, ziet u verschillende nieuwe updates staan, klik op Downloaden en installeren.
  4. Na het installeren van de updates Klikt u op Nu opnieuw opstarten.

Als u niet weet waar u naar moet zoeken, zoek dan naar de volgende update in Windows Update:

Cumulatieve update 2023-09 voor Windows 11 versie 22H2 voor x64-systemen (KB5030219)

Downloadkoppeling voor update KB5030219 Windows 11

Windows 11 Update Kb5030219 is Uitgebracht

Onderstaande knop leidt u naar de Windows 11 KB5030219 directe downloadlink:

Wijzigingen in Windows 11

De Patch Dinsdag update voor Windows 11 van 12 september verbeterd het uitklapgedrag van de zoekbalk.

U kunt eenvoudigweg de cursor er overheen bewegen om een ​​zoek flyout vak in te schakelen. Het gedrag kunt u wijzigen door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken. Vervolgens gaat u naar de instellingen om de zoek vak ervaring aan te passen.

We hebben het inmiddels in de preview van deze update gehad over de gebruikers in Israël die blij zijn om ondersteuning te vinden voor de wijziging in de  zomertijd. Bovendien lost de update een vervelend probleem op waarbij de Zoek app uitdagend werd en weigerde te starten nadat het zoekpictogram was geselecteerd. Dat kwam vooral voor nadat het apparaat in de sluimerstand stond.

De betrouwbaarheid van de Zoek-app is nu verbeterd, waardoor bepaalde problemen zijn opgelost.

Eerdere problemen die voortkwamen uit de TAB toets zijn verholpen, waardoor extra stappen zijn toegevoegd om door de zoekresultaten te bladeren.

Windows 11 Update Kb5030219 is Uitgebracht

Degenen die vertrouwen op de Verteller, die heeft een verbeterde nauwkeurigheid bij het identificeren van het zoekvak op de taakbalk, samen met de betere markering binnen het zoekvak, wat een welkome verandering is.

Gebruikers die apparaten als de Microsoft Surface Pro en Surface Book gebruiken, zij behouden het zoekvak. Dat wordt gebruikt om te verkleinen in tabletmodus, het heeft nu zijn optimale grootte.

Verdere verbeteringen in deze update zijn een reeks nieuwe standaard functionaliteiten voor de app. De onthulling van een nieuw beleid: Enable optionele updates zal zeker de interesse van beheerders wekken.

Bovendien heeft Microsoft een probleem opgelost waarbij de Group Policy Service niet 30 seconden wachtte totdat het netwerk tot leven kwam, wat grote schade aanrichtte bij de beleidsverwerking.

Andere oplossingen

De update zit verder boordevol oplossingen voor een groot aantal technische problemen. Van het aanpakken van weergaveproblemen met WS_EX_LAYERED vensters. En problemen met afdruktaken die naar een virtuele afdrukwachtrij worden geleid. Dan is er nog het herstellen van het hoge CPU, of processor gebruik dat verband houdt met het fBlockNonDomain beleid. Daarnaast heeft Microsoft maatregelen genomen om te garanderen dat het systeem robuust blijft na wijzigingen in de schijfpartities.

Tenslotte brengt de update verbeteringen aan apparaten die kampen met problemen met Remote Desktop-sessies. Maar ook met het mysterieuze verdwijnende Start-menu pictogrammen na de eerste keer inloggen en onverwacht gedrag bij het synchroniseren van de instellingen.