U kunt voorkomen dat Windows 11 plotseling opnieuw wordt opgestart om updates toe te passen. In dit Windows 11 artikel vertellen we hoe.

nbsp

Windows 11 heeft een functie met de naam Actieve uren, die helpt u om plotselinge herstart na systeemupdates te verkleinen. De functie werkt door te volgen en uit te zoeken wanneer u de computer actief gebruikt en door opnieuw opstarten te plannen wanneer het apparaat niet in gebruik is.

Het voorbehoud is dat de optie Actieve uren ver van perfect is. Het is mogelijk dat uw apparaat toch onverwachts opnieuw kan opstarten. Als dit u al is overkomen of als u onverwacht opnieuw opstarten wilt voorkomen, bevat Windows 11 een optie om het tijdbereik van de actieve uren handmatig in te stellen.

In dit Windows 11 artikel zullen we u door de diverse stappen leiden om actieve uren in te stellen om plotseling opnieuw opstarten te voorkomen terwijl u uw apparaat actief gebruikt.

  • Zo stelt u actieve uren van Windows 11 in met Instellingen;
  • Stel zo Windows 11 actieve uren in met Groepsbeleid;
  • Zo kunt u de automatische herstart van Windows 11 opnieuw plannen met Instellingen;
  • Stel zo een deadline in voor automatische herstart van Windows 11 met Groepsbeleid.

Zo stelt u actieve uren van Windows 11 in met Instellingen

Gebruik deze stappen om de actieve uren handmatig te wijzigen in Windows 11:

  1. Open Instellingen.
  2. U klikt op Windows Update.
  3. Aan de rechterkant klikt u op de pagina Geavanceerde opties.
nbsp
  • Klik op de instelling Actieve uren.
  • Gebruik het vervolgkeuzemenu en selecteer de optie Handmatig.
nbsp
  • Eerst selecteert u de starttijd waarop u de computer gaat gebruiken.
  • Hierna selecteert u de Eindtijd wanneer u de computer niet meer gebruikt.

Nadat u de stappen hebt voltooid en er een update in behandeling is voor installatie, zal Windows 11 het systeem niet opnieuw opstarten tijdens de begin- en eindtijd die u in de functie hebt opgegeven.

Als u de wijzigingen ongedaan wilt maken zodat het systeem kan bepalen wanneer uw computer opnieuw moet opstarten, gebruikt u dezelfde instructies als hierboven vermeld, maar zorg er bij stap vijf voor dat u de optie Automatisch selecteert .

Stelt zo Windows 11 actieve uren in met Groepsbeleid

Gebruik deze stappen om de instellingen voor actieve uren te wijzigen via Groepsbeleid:

  1. Open Start.
  2. Gebruik de sneltoets Windowstoets+R; typ in het vak uitvoeren gpedit.msc, klik op OK om de Editor voor lokaal groepsbeleid te openen.
  3. Blader door het volgende pad:
Computer Configuratie > Beheersjablonen > Windows Onderdelen > Windows Update > Eindgebruikers ervaring beheren
  • Dubbelklik aan de rechterkant op het beleid Automatisch herstarten uitschakelen voor updates tijdens actieve uren.
nbsp
  • Selecteer de optie Ingeschakeld.
nbsp
  • Gebruik onder het gedeelte Opties, in de instelling Actieve uren, de opties Start en Einde om aan te geven wanneer u de computer gaat gebruiken om automatisch opnieuw opstarten tijdens een Windows 11 update te voorkomen.
  • Nu klikt u op de knop Toepassen.
  • Ten slotte klikt u op de knop OK.

Nadat u de stappen heeft voltooid, gebruiken actieve uren het tijdsbereik dat u heeft opgegeven en kunnen gebruikers de configuratie niet wijzigen via de app Instellingen totdat u het beleid ongedaan maakt.

Als u de wijzigingen ongedaan wilt maken, kunt u de hierboven beschreven instructies gebruiken, maar bij stap vijf selecteert u de optie Niet geconfigureerd.

Ook al kunt u de actieve ureninstellingen nog steeds kunt aanpassen, het is niet langer mogelijk om de functie uit te schakelen zoals dat mogelijk was in Windows 10.

Zo kunt u de automatische herstart van Windows 11 opnieuw plannen met Instellingen

Gebruik deze stappen om een ​​herstart te plannen om het toepassen van een update te voltooien:

  1. Open Instellingen.
  2. U klikt op Windows Update.
  3. Hierna klikt u op de optie Plan de herstart.
nbsp

Opmerking: De optie is alleen beschikbaar als een herstart na een update al in behandeling is.

  • Zet onder het gedeelte Een tijd plannen de tuimelschakelaar aan.
  • Plan een tijd en datum om de herstart uit te stellen; dit kan tot zeven dagen in de toekomst.

Nadat u de stappen hebt voltooid, wordt de computer pas opnieuw opgestart volgens het schema dat u in de instellingen hebt opgegeven.

Stel zo een deadline in voor automatische herstart van Windows 11 met Groepsbeleid

Als u een nieuw standaardschema wilt opgeven dat de computer mag gebruiken om nieuwe updates automatisch toe te passen, kunt u ook de Editor voor lokaal groepsbeleid gebruiken. Het enige voorbehoud is dat u er rekening mee moet houden dat het configureren van deze optie het apparaat binnen de actieve uren opnieuw kan opstarten.

Gebruik deze stappen om de deadline te wijzigen om het apparaat opnieuw op te starten om updates toe te passen via Groepsbeleid:

  1. Open Start.
  2. Zoek naar gpedit.msc en klik op OK om de Editor voor lokaal groepsbeleid te openen .
  3. Blader door het volgende pad:
Computer Configuratie > Beheersjablonen > Windows Onderdelen > Windows Update > Verouderd beleid
  • Dubbelklik aan de rechterkant op Deadline voor automatisch opnieuw opstarten opgeven voor installatie van updates.
nbsp
  1. Selecteer de optie Ingeschakeld .
    • Gebruik onder ‘Opties’ het vervolgkeuzemenu om het aantal dagen op te geven dat moet worden gewacht voordat uw computer automatisch opnieuw wordt opgestart om de installatie van kwaliteit en functie updates te voltooien.
nbsp

Opmerking: Ook al wordt u de optie tot 30 dagen weergegeven, toch zegt het beleid dat u elk getal tussen 2 en 14 kunt gebruiken. Ook moet u ervoor zorgen dat de Geen automatisch herstarten met aangemelde gebruikers voor geplande automatische updates installaties niet is ingeschakeld. Dit geldt ook voor het beleid Altijd automatisch opnieuw opstarten op geplande tijd, om deze instelling te laten werken.

  • Nu klikt u op de knop Toepassen.
    • Sluit af door op de knop OK te klikken.

Nadat u de stappen hebt voltooid, wordt de computer alleen automatisch opnieuw opgestart volgens het door u opgegeven schema.

Wanneer u van gedachten verandert, kunt u de wijzigingen ongedaan maken met dezelfde instructies. U selecteert dan de optie Niet geconfigureerd.