• Microsoft heeft onlangs een grote update uitgebracht voor zijn Sticky Notes-app voor Windows.
  • De update voegt een nieuwe en moderne uitstraling toe aan het platform. Maar ook een leuke functie waarmee u gemakkelijk de originele bron van uw schermafbeeldingen kunt vinden.
  • De nieuwe Sticky Notes-app is momenteel in preview, dus het kan zijn dat deze niet meteen voor iedereen beschikbaar is.
  • Interessant genoeg wordt de nieuwe app niet geleverd met AI mogelijkheden.  

Het is amper een paar weken geleden dat Microsoft grote updates plaagde voor de Sticky Notes-app op Windows 11 en Windows 10. En nu maakt het bedrijf zijn beloften waar en heeft het de nieuwe Sticky Notes-app op Windows onthuld.

Microsoft zegt dat de nieuwe Sticky Notes-ervaring nu als preview-versie beschikbaar is via de OneNote-app op Windows. Het bedrijf voegde eraan toe dat de nieuwe ervaring:

gefocust is op het meer naadloos maken van oproepen en notities dan ooit.

Zoals u wellicht weet, is de Sticky Notes-app een handig hulpmiddel waarmee gebruikers belangrijke details en informatie op hun Windows-apparaten kunnen noteren. Helaas is het een van de in-box Windows-apps die geen grote update heeft ontvangen sinds Microsoft Windows 11 uitbracht.

Het lijkt er echter op dat dit dit jaar verandering gaat komen. De app ziet meteen een nieuw en strak uiterlijk dat aansluit bij het moderne ontwerp dat u aantreft in andere apps die zo nu en dan worden bijgewerkt, zoals Microsoft Designer of zelfs de onlangs gelanceerde Microsoft PC Manager.

Het wordt ook geleverd met een handige tool die het maken van aantekeningen vereenvoudigt en de manier waarop u schermafbeeldingen maakt. De nieuwe Sticky Notes-app koppelt de schermafbeelding van de webpagina, app of document voor toekomstig gebruik, omdat u onmiddellijk naar de bron wordt doorgestuurd. 

Heeft u ooit een gedachte of idee willen vastleggen in een vergadering of gesprek. Maar dit ging het te snel voorbij? Heeft u een eenvoudigere manier nodig om verder te gaan waar u gebleven was met het maken van aantekeningen of bij het schakelen tussen taken? Dit zijn het soort problemen waar Microsoft u bij wil helpen met de nieuwe Sticky Notes-app. Het bedrijf probeert dit zo eenvoudig mogelijk te hoeden.

  • Om de nieuwe Sticky Notes-app te starten, opent u de OneNote-app in Windows en selecteert u de knop Sticky Notes.
Dit is De Nieuwe Sticky Notes Voor Windows
Afbeelding: met dank aan Microsoft.com
  1. Om ervoor te zorgen dat uw notities op al uw apparaten worden gesynchroniseerd, logt u in als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Lees de Quick Tips-kaarten om aan de slag te gaan met de nieuwe Sticky Notes-app. 
Dit is De Nieuwe Sticky Notes Voor Windows
Afbeelding: met dank aan Microsoft.com

4. Selecteer + Notitie om een ​​notitie te maken of selecteer Screenshot om met één klik een screenshot te maken van uw huidige app-venster.

5. Als u een notitie of schermafbeelding van een website hebt gemaakt, klikt u op de automatisch vastgelegde bron om terug te gaan naar die website. 

 6. Om de notitie in een groter venster te zien, dubbelklikt u erop of selecteert u het pop-outpictogram in de rechterbovenhoek van de notitie.

7. Om de nieuwe Sticky Notes-app naast elkaar te gebruiken terwijl u andere apps gebruikt, plaatst u deze op uw bureaublad.    

 8. Om onderweg toegang te krijgen tot uw plaknotities, gebruikt u OneNote voor iOS of OneNote voor Android

Terwijl Microsoft met de nieuwe updates voor de Sticky Notes-app kwam, beloofde het team achter de ontwikkeling ervan dat de updates die naar het platform worden verzonden, deze niet in een web-app zullen veranderen. Tot nu toe heeft het team zich daaraan gehouden.

Dit is De Nieuwe Sticky Notes Voor Windows
Afbeelding: met dank aan Microsoft.com

Interessant is dat de nieuwe Sticky Notes-app niet wordt geleverd met AI-aangedreven mogelijkheden. Microsoft heeft zijn inspanningen verdubbeld om AI te integreren in de meeste van zijn producten en diensten. Daar onder zijn ook Windows-apps zoals Kladblok en Paint, die samen met Windows worden geleverd. 

De nieuwe Sticky Notes-app is mogelijk niet meteen voor iedereen beschikbaar, omdat Microsoft deze geleidelijk uitrolt. Het wordt momenteel uitgerold naar Microsoft 365 Insiders in het huidige preview kanaal met OneNote op Windows versie 2402 met build 17328.20000 of hoger.