Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft wil de kloof tussen het Microsoft en Office-account en Windows 11 overbruggen. Dit wil zij doen door het Microsoft-account rechtstreeks in de systeeminstellingen te integreren. Deze stap neemt het softwarebedrijf nadat het Microsoft-account verplicht heeft gesteld in Windows 11 Pro voor persoonlijk of thuisgebruik.

Kloof Microsoft Account En Windows 11

Windows 11 22H2 introduceert een Microsoft 365-abonnement in de Windows 11 Instellingen. Microsoft is van plan de ervaring verder te verbeteren via toekomstige updates, die worden geleverd met behulp van Online Service Experience Packs. Als onderdeel van de update introduceert Microsoft betalingsdetails binnen de abonnementskaart.

Zoals u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding, kunt u met de app Instellingen nu betalingsinformatie bekijken en beheren. Zelfs meldingen kunt u ontvangen wanneer uw betalingsmethode een update vereist. Het doel van het integreren van de betalingsfunctie van het Microsoft-account in de instellingen-app is om u te helpen uw abonnementen zonder onderbrekingen voort te zetten.

Kloof Microsoft Account En Windows 11

Op dit moment is de integratie van Microsoft-accounts beperkt tot betalingsgegevens. Dit zal echter in een toekomstige update veranderen.

Microsoft en Office account

Microsoft test nu een reeks wijzigingen om de functies die zijn gekoppeld aan Microsoft-accounts in de app Instellingen beter weer te geven. Dit zijn producten zoals Office 2021 of Office 2019.

Als u bijvoorbeeld een Office 2021 of Office 2019 abonnement hebt gekoppeld aan het Microsoft-account, kunt u ondersteunde Office producten bekijken en beheren via Instellingen –> Accounts.

U kunt meer te weten komen over uw abonnementen en zelfs het Office-product installeren. Voorheen moesten gebruikers handmatig inloggen op hun account in een browser om een Office-product te installeren.

De Microsoft accountintegratie van Windows 11 bevindt zich nog in de begindagen van ontwikkeling. Op dit moment wordt het uitgerold naar testers in het Dev Channel. Microsoft wil meer feedback verzamelen, voordat het via een Online Service Experience Pack in het productiekanaal wordt vrijgegeven.

De kans bestaat dat deze wijziging tegen het einde van dit jaar voor consumenten wordt uitgerold. Omdat de integratie geen functie-update vereist.

Verbeteringen in Windows instellingen

Eveneens heeft Microsoft heeft een reeks verbeteringen aangekondigd voor de Instellingen app in Windows 11 22H2.

Kloof Microsoft Account En Windows 11

Microsoft werkt ook de standaardwaarden voor Slaapstand en scherm uit bij. Het bedrijf wil het energieverbruik en de CO2 uitstoot verminderen, vooral wanneer een pc inactief is. Deze wijziging wordt echter alleen uitgerold naar degenen die het Windows 11 versie 22H2 of nieuwer schoon hebben geïnstalleerd.

Daarnaast verbetert Microsoft ook de zoekbalk ervaring binnen de app en hoopt het de instellingen verder te verbeteren op de wat langere termijn met Sun Valley 3.