Verwachte leestijd: 3 minuten

Meta, eigenaar van WhatsApp, heeft gewerkt aan een nieuwe XAML gebaseerde desktop app voor Windows 11 en Windows 10. De app is sinds begin november in de Microsoft Store. Het is nu officieel beschikbaar voor bèta tests, met een nieuwe update die vandaag wordt uitgerold via de appstore.

Nieuwe Whatsapp Uwp in Windows 10 En 11

WhatsApp UWP bevindt zich nog in bèta en kan worden gedownload van de Microsoft Store voor zowel Windows 11 als Windows 10. Er wordt aangenomen dat de nieuwe desktop app is gebaseerd op XAML en WinUI. Facebook heeft op Electron gebaseerde web componenten gedumpt voor een betere uitvoering.

Deze nieuwe WhatsApp heeft betere prestaties dan WhatsApp web en het ontwerp lijkt veel op de Windows Iphone app en WhatsApp web. Zoals eerder vermeld, bevindt de bètaversie van WhatsApp UWP zich nog in een vroege ontwikkelingsfase, dus u zult geen geavanceerde functies vinden, zoals ondersteuning voor uw status.

Nieuwe Whatsapp Uwp in Windows 10 En 11

Ga naar deze link van de Microsoft Store om de nieuwe WhatsApp te installeren. Door op de knop Downloaden te klikken, maar zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Windows 10 of Windows 11 hebt.

Er dient hierbij te worden vermeld dat u WhatsApp UWP naast de WhatsApp desktop of web app kunt gebruiken. Echter de in Bèta zijnde WhatsApp UWP laat zich niet koppelen met een telefoon die niet deelneemt aan de Bèta.

Meedoen aan Bèta

Deelnemen aan de bèta voor meerdere apparaten

Gebruik voor de beste ervaring de nieuwste versie van WhatsApp op uw apparaat. Bij deelname aan de bèta voor meerdere apparaten moet u uw bijbehorende apparaten opnieuw koppelen.

Android
 1. Open WhatsApp > tik op Meer opties.
 2. Eerst tik op Gekoppelde apparaten.
 3. Dan tik op Bèta voor meerdere apparaten.
 4. Tik op DEELNEMEN AAN BÈTA.
iPhone
 1. Ga naar de Instellingen in WhatsApp.
 2. Eerst tik Gekoppelde apparaten.
 3. Dan tik op Bèta voor meerdere apparaten.
 4. Tik op Neem deel aan bèta.

De bèta voor meerdere apparaten verlaten

Android
 1. Open WhatsApp > tik op Meer opties.
 2. Eerst tik Gekoppelde apparaten.
 3. Dan tik op Bèta voor meerdere apparaten.
 4. Tik op BÈTA VERLATEN.
iPhone
 1. Ga naar de Instellingen in WhatsApp.
 2. Eerst tik Gekoppelde apparaten.
 3. Dan tik op Bèta voor meerdere apparaten.
 4. Tik op Verlaat bèta.

Relevante bronnen:

Bron: WhatsApp

Nieuwe functies van WhatsApp UWP

WhatsApp UWP gebruikt de moderne visuele updates die beschikbaar zijn in Windows 10 en Windows 11, als onderdeel van de WinUI. WhatsApp UWP gebruikt bijvoorbeeld afgeronde hoeken, maar dit is nu alleen beschikbaar als onderdeel van het nieuwe besturingssysteem. Bovendien lijkt het erop dat het Mica transparantie effect ook zichtbaar is in WhatsApp UWP.

Nieuwe Whatsapp Uwp in Windows 10 En 11

In Windows 10 echter zult u acryltransparantie opmerken in WhatsApp, wat een meer native ervaring mogelijk maakt. Het brengt ook de interface in lijn met de moderne updates voor ontwerpverbeteringen die beschikbaar zijn in Windows 11.

Er wordt nog gewerkt aan ondersteuning voor Windows inkt. Om de inktfunctie te gebruiken, klikt u eenvoudig op de bijlage-knop en klikt u op “inkten”. Dit is een uitstekende tool voor degenen die een touchscreen gebruiken, maar het werkt ook met een muis of touchpad.

Het is niet verwonderlijk dat WhatsApp UWP Bèta ondersteuning biedt voor traditionele toast meldingen als concentratiehulp ook voor Windows 10 of Windows 11.