Verwachte leestijd: 4 minuten

Kb5037853 Windows 11 Preview Uitgebracht

KB5037853 is een optionele update en staat nu klaar om te downloaden. Of u kiest voor handmatig ‘Downloaden en installeren’ in Windows Update. Tijdens testen viel ons op dat de optionele update van mei 2024 voor Windows 11 een grote uitgave is. Het heeft een nieuwe pagina om gekoppelde apparaten te beheren. Ook staan er Microsoft-account advertenties in het Start-menu en meer.

Deze optionele update is een belangrijke release, de ondersteuning voor slepen en neerzetten in de adresbalk van Verkenner is weer terug. Microsoft-bronnen hebben ons verteld dat de functie slepen en neerzetten in Windows 11 23H2 was verwijderd omdat er niet genoeg tijd was om deze in te schakelen in het nieuwe Verkenner-ontwerp.

Microsoft heeft in 2023 een nieuw ontwerp voor de Verkenner uitgebracht. Het ontwerp ondersteunde de mogelijkheid van slepen en neerzetten in de adresbalk niet. Microsoft had ons destijds vertelt dat de functie in een toekomstige release weer zou worden toegevoegd, het bedrijf maakt zijn belofte waar.

Kb5037853 Windows 11 Preview Uitgebracht

Als u Windows 11 Build 22631.3672 of nieuwer downloadt en installeert, kunt u een bestand via de adresbalk naar een andere map slepen. Het is een vrij eenvoudige toevoeging, maar veel gebruikers zouden niet zonder kunnen.

Windows 11 KB5037853 downloadlink voor Windows 11 versie 23H2 of 22H2.

Microsoft heeft in een Windows Update-banner duidelijk gemaakt dat Windows 11 Build 22631.3672 een optionele update is en dat u op Downloaden en installeren moet klikken om deze te verkrijgen.

Is het veilig om de optionele patch op een productieapparaat te downloaden? In mijn ervaring zijn optionele updates grotendeels veilig en bijna van Patch Dinsdag kwaliteit, maar er kunnen ruwe kantjes aan zitten.

In Windows Update verschijnt deze update als:

Kb5037853 Windows 11 Preview Uitgebracht

Als u deze update overslaat, krijgt u deze nieuwe functies in juni 2024 met Patch Dinsdag. Die wordt naar verwachting op 11 juni 2024 uitgegeven.

Naast ondersteuning voor slepen en neerzetten in de adresbalk heeft Microsoft ook een probleem opgelost waarbij het tot twee minuten kon duren voordat Bestandsverkenner werd gestart wanneer u een map vastmaakt aan Snelle toegang, en deze ook wordt gedeeld op een netwerk.

Veel gebruikers hebben dit kritieke prestatieprobleem opgemerkt na het upgraden naar Windows 11 23H2 vanaf 22H2, het wordt eindelijk opgelost.

De trage prestatiefout in de Verkenner had geen invloed op degenen die het besturingssysteem opschonen met behulp van Windows 11 ISO-bestanden.

Een andere opvallende verandering is de nieuwe accountmanager in het Start-menu.

In Windows 11 KB5037853 of nieuwer bevat het Start-menu een nieuwe accountbeheerder. Deze moet u aanmoedigen om een Microsoft-account te gebruiken. Vooral wanneer u een lokaal account gebruikt.

Als u bent aangemeld bij een Microsoft-account, worden de voordelen van Microsoft 365, de beschikbare opslag in OneDrive en een herinnering benadrukt om een ​​back-up van uw bestanden en account te maken door een hersteltelefoonnummer toe te voegen.

Tijdens het testen hebben we vastgesteld dat het nu mogelijk is om een ​​QR-code voor URL- en OneDrive-bestanden te genereren door het menu Delen te openen en op de nieuwe optie “QR-code” te klikken. Houd er rekening mee dat het alleen werkt als u Microsoft Edge gebruikt.

Kb5037853 Windows 11 Preview Uitgebracht

Microsoft heeft een wijziging doorgevoerd die voorkomt dat u de Share UI sluit wanneer u per ongeluk buiten de interface klikt.

U kunt nu de nieuwe Share-UI openen om uzelf een e-mail te sturen. Om de functie te gebruiken, opent u de Share UI en klikt u op ‘E-mailadres toevoegen’ onder ‘E-mail naar mezelf’.

Kb5037853 Windows 11 Preview Uitgebracht

Met de Windows Backup-app kunt u nu uw Microsoft-account koppelen en uw geluidsinstellingen herstellen. Dit werkt alleen als Onthoud mijn voorkeuren is ingeschakeld in Persoonlijke instellingen.

Een probleem is opgelost waarbij Verkenner crasht wanneer u vanaf een schermrand veegt. Microsoft heeft ook een probleem opgelost waarbij Windows een verborgen venster weergeeft wanneer het scherm wordt gedeeld met bepaalde apps. Er is ook een drie maanden oude fout gerepareerd die de mogelijkheid verbrak om een ​​accountprofielfoto te wijzigen.

Kb5037853 Windows 11 Preview Uitgebracht

Tenslotte heeft Microsoft een nieuwe knop Account toevoegen onder Instellingen-> Account waarmee u een herstel-e-mailadres aan uw Microsoft-account kunt koppelen.

Microsoft is op het moment van schrijven niet op de hoogte van problemen met deze update. We testen de cumulatieve update op meerdere configuraties en we zullen dit artikel bijwerken als we nieuwe bugs tegenkomen.