Google blijft zijn diensten ruilen voor progressieve web apps.

DE YOUTUBE WEB APP KRIJGT EEN PWA INSTALLATIE PROMPT EEN MOGELIJKE HINT NAAR OFFLINE ONDERSTEUNING?

nbsp

Wat u moet weten

  • YouTube is nu een progressieve web app.
  • Op dit moment zijn er geen zinvolle nieuwe functies die voortkomen uit de omwisseling naar een progressieve web app.
  • Progressieve web apps ondersteunen het downloaden van inhoud voor offline gebruik, maar de progressieve web app van YouTube ondersteunt dat op dit moment niet.

YouTube is nu een progressieve web app (PWA), waardoor het gemakkelijker is om op uw computer te “installeren”. De verandering werd voor het eerst opgemerkt door 9to5Google en is een kleine verbetering van de YouTube ervaring binnen een browser. Op dit moment bevat de wijziging naar een PWA geen zinvolle functies, behalve de mogelijkheid om YouTube te “installeren” met een klik op een knop. Hoewel er niet veel betekenisvolle functies bij de ruil horen, zijn er andere voordelen aan het overschakelen naar een PWA.

Hoewel de omwisseling naar een PWA op dit moment geen nieuwe betekenisvolle functies met zich meebrengt, betekent dat niet dat er in de toekomst geen toevoegingen aan YouTube zullen zijn. PWA’s ondersteunen functies zoals het downloaden van inhoud, die op een later tijdstip zou kunnen komen.

Chrome Unboxed benadrukt dat Google wil dat ontwikkelaars offline ondersteuning voor PWA’s hebben. In feite stelt het bedrijf dat in de toekomst PWA’s zonder een “basis offline ervaring” niet de installatie prompt in Chrome zullen tonen die we nu zien voor de YouTube PWA:

nbsp
Bron: Google

We moedigen web ontwikkelaars aan om offline ondersteunde PWA te maken.

We zijn van plan de lat van de offline capaciteitscontrole hoger te leggen. PWA’s die niet op zijn minst een offline basiservaring bieden, zullen de installatie prompts niet weergeven.

Het is onduidelijk of deze plannen en het feit dat YouTube een installatie prompt weergeeft, iets betekenen dat te maken heeft met offline ondersteuning. Op dit moment is er geen ondersteuning voor het downloaden van inhoud via de PWA.

PWA’s zijn ook een van de belangrijkste manieren waarop het web vooruitgaat. Ze zijn eersteklas burgers op de aankomende Windows 10X en worden steeds populairder bij ontwikkelaars en bedrijven vanwege hun vermogen om goed te werken op verschillende platforms en vormfactoren.

Als u Google Chrome gebruikt, ziet u nu een pluspictogram in een cirkel in de omnibox van de browser. Als u op dat pictogram klikt, wordt de app op uw computer “geïnstalleerd”. Als u de nieuwe Microsoft Edge gebruikt, ziet u een vergelijkbare ervaring in de adresbalk.

Opmerking: u kunt elke gewenste website op een computer “installeren”. U kunt Disney + bijvoorbeeld om als een Windows 10 app te installeren, als u dat wilt.