/></p></noscript>
<!-- End Piwik Code --></head>
<body class='template-news-item'>
	<!-- Google Tag Manager (noscript)-->
	<noscript><iframesrc=

SoftwareGeek.nl

5-08-2015

De afgekopen dagen zij er gebruikers van Windows 10 die klagen over een trage verbinding.

Dit komt door een instelling binnen Windows 10 en de manier dat deze zijn updates ophaald.

Microsoft heeft namelijk een manier gevonden om goedkoop en efficiënt updates voor Windows 10 naar miljoenen pc's uit te rollen.

Standaard staat in het besturingssysteem de optie geactiveerd om via peer-to-peer (p2p) updates te verspreiden.

De technologie wordt door Microsoft 'Windows Update Delivery Optimization' (WUDO) genoemd. WUDO staat standaard geactiveerd in de Windows 10 Home en Pro edities. Dit p2p-mechanisme verspreidt op een torrentachtige manier updates van een geüpdatete computer naar clients die nog geen update hebben ontvangen. Hiermee ontlast Microsoft zijn eigen officiële updateservers. Dat scheelt het bedrijf bandbreedte en dus geld.

WUDO wordt aangewend om nieuwe updates voor het OS te vespreiden via TCP-poort 7680 en UDP-poort 3544, zo ontdekten gebruikers vrijdag.

Om dit uit te schakelen gaat u naar Instellingen--> WindowsUpdate en herstel--->Geavanseerde opties---->Kiezen op welke manier updates worden geleverd.

U kunt ervoor kiezen om het updaten lokaal te laten doen, dus via het netwerk of om WUDO helemaal uit te schakelen, WindowsUpdate zal ook dan gewoon blijven werken maardan volgens de methode in Windows 8.1.