/></p></noscript>
<!-- End Piwik Code --></head>
<body class='template-news-item'>
	<!-- Google Tag Manager (noscript)-->
	<noscript><iframesrc=

SoftwareGeek.nl

Ruim het afval op: Meester over de Prullenbak

7-10-2016

Zoals de meeste scherpzinnige pc gebruikers weten, wanneer u een bestand verwijdert, blijft het meestal in de Prullenbak van Windows totdat u de prullenbak leeg maakt of totdat de bak vol is met nieuwe verwijderde bestanden.
Maar er zijn andere manieren om uw bestand verwijderingen te beheren inclusief het omzeilen van de hele Prullenbak. Deze tips en trucs werken met alle huidige versies van Windows, tenzij anders vermeld.

Vele manieren om documenten, foto's en andere bestanden in de prullenbak te gooien

Wanneer Windows-gebruikers willen een bestand of map te verwijderen, waarschijnlijk gewoon druk op de Delete-toets of met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u Verwijderen in het contextmenu. Maar hier is een snelle herinnering van andere manieren om ongewenste data naar de prullenbak te sturen - wat misschien handiger, afhankelijk van de omstandigheden.

  • Slepen en neerzetten van een of meer bestanden, mappen of pictogrammen in de prullenbak.
  • Afhankelijk van de toepassing, klikt u op Bestand / verwijderen in de menubalk.
  • In Windows Verkenner, klikt u op Organiseren / verwijderen.
  • In File Explorer, selecteer Verwijderen in de werkbalk Snelle toegang menu-opties.

Hoe je het ook doet, zal Windows doorgaans verzoeken dat zijn fout tolerante vraag "Weet u het zeker ...? '(Zie figuur 1) maar niet altijd; afhankelijk van uw instellingen en de media, kunnen bestanden ook direct naar het "vaste" prullenbak worden verplaatst.

Figuur 1. Windows kan u meedelen dat een bestand of map dat u wil verwijderen zal worden verplaatst naar de prullenbak.

Het Menu-lint in Explorer voegt meer gebruiker controle toe over de Delete: het context menu kunt u ofwel "Recycle" of Een derde optie selecteren, dan krijgt u de eerder genoemde fout tolerante vraag "Permanent verwijderen. '' Show recycle bevestiging." Als deze optie niet, selecteert wordt het bestand gewoon verwijdert van de oorspronkelijke locatie (meer hierover hieronder).

De reden dat we hebben een prullenbak is, natuurlijk, om bestanden die we bij het per ongeluk verwijderen kunnen herstellen. Maar de capaciteit is niet onbeperkt. Wilt u de grootte te veranderen, dan kunt u met de rechtermuisknop op het pictogram van de Prullenbak klikken en Eigenschappen selecteren. Voer vervolgens de maximale grootte in megabytes in, in de sectie 'Aangepast formaat ". (U kunt deze optie gebruiken als u tijdelijk een beetje meer schijfruimte nodig heeft).

Terwijl u in de Prullenbak eigenschappen, houdt er dan rekening mee dat elk station zijn eigen ruimte heeft in de Prullenbak. Ook met verwisselbare media, kan Windows een beetje raar doen over de vraag of een verwijderd bestand / map naar de prullenbak verplaatst mag worden. Zo worden bijvoorbeeld bestanden op onze flash drives "permanent verwijderd", maar bestanden op een draagbare USB aangesloten harde schijf worden naar de prullenbak verplaatst. Zorgt u ervoor dat u de waarschuwingen goed controleert voordat u op "Ja" klikt.

Figuur 2. Open de eigenschappen van de Prullenbak om de ruimte die gebruikt wordt op elke schijf te beperken.

Tip: Als de prullenbak verdwijnt van uw bureaublad, kan het moeilijk zijn deze te vinden in de Verkenner met Windows 7, het is misschien nuttig om te kijken onder Desktop in Favorieten; in Windows 8 / 10 is er misschien meer jagen een vereisten. In ieder geval, voert u "prullenbak" in. het Windows-zoekvak en selecteer "Laat gemeenschappelijke pictogrammen zien die op het bureaublad te verbergen" de prullenbak als het opduikt. U kunt dan een selectievakje aanvinken om het pictogram Prullenbak op het bureaublad te herstellen.

Alternatieve manieren om bestanden / mappen direct te verwijderen

De meeste Windows-gebruikers legen de prullenbak door met de rechtermuisknop te klikken op het pictogram en te kiezen voor "Prullenbak leegmaken”. Maar Windows 7, 8 en 10 bieden andere opties voor het omzeilen van de Prullenbak. Windows 7, verwijdert het bestand of de map in principe voorgoed. Dat is ook het geval voor Windows 8 en 10 als u Bestand Geschiedenis niet heeft ingeschakeld. (U zou ook in staat zijn om verwijderde bestanden terug te halen via een app van een derde partij; de Undelete app, als u snel handelt. Kortom, als u bestanden die u niet wilt archiveren in Bestand Geschiedenis, zet ze in een aparte map.

Met dat gezegd hebbende, er zijn snelkoppelingen voor het bijhouden van verwijderde bestanden en mappen uit de prullenbak. U kunt bijvoorbeeld de Shift in houden en klik op, of selecteer Verwijderen. Als gevolg van de finaliteit van deze methode, zal Windows in een pop-up aan u vragen " Weet u het zeker...? Als bevestiging.

Om bij bestanden / mappen de prullenbak standaard over te slaan klik dan met de rechtermuisknop op het pictogram Prullenbak, selecteer Eigenschappen, en activeer de optie "bestanden niet verplaatsen naar de Prullenbak”. Bestanden worden dan permanent verwijdert zodra u deze verwijderd. "In de Eigenschappen kunt u ook de delete-bevestiging in of uit schakelen (zie figuur 2).

In Windows 8 / 10, dubbelklikken op het pictogram Prullenbak opent de Prullenbak in File Explorer dat met het menu lint is te beheren. Het geeft u opties voor het legen van de prullenbak, het openen van de eigenschappen ervan, en het herstel van alles in de Prullenbak.

Tot slot, als u werkt met bestanden in een command-venster, met behulp van de "delete" of "verwijder" commando dan slaat u ook de prullenbak over.

Herstel: Breng bestanden terug van de 'dood'

Nogmaals, de voor de hand liggende reden om de prullenbak te gebruiken is om bestanden en mappen die u per ongeluk en vrij recent verwijdert heeft te kunnen herstellen. De tijd waarop het bestand in de prullenbak werd geplaatst is belangrijk; wanneer de Prullenbak vol is, is het bestand / map die het oudste is zal dan "permanent" verwijderd worden om ruimte te maken voor nieuwe items die zijn verwijdert.

Om bestanden die zich in de prullenbak bevinden te kunnen herstellen, kunt u natuurlijk met de rechtermuisknop op één of meer bestanden / mappen selecteren om deze te herstellen en ze terug te laten keren naar de oorspronkelijke locatie. U kunt ook gebruik maken van de gebruikelijke conventies van Shift of Option aan groepen van bestanden / mappen selecteren om te herstellen. Er is echter niet voor de hand liggende opties om bestanden en mappen te herstellen naar een andere locatie. Om dat te doen, klik met de rechtermuisknop op het bestand / map, gebruikt u de opdracht Knippen en plakken naar de locatie van uw keuze of u sleept het bestand / map naar de nieuwe locatie. In het lint van de File Explorer, kunt u ook gebruik maken van de "Verplaatsen naar" -optie.

U zult voorzichtig moeten zijn, als u File Explorer gebruikt om de "Herstel alle items" optie te gebruiken, vooral als u een groot aantal oude bestanden zich in de prullenbak bevinden. U zou per ongeluk uzelf kunnen verliezen in een grote jacht-en-delete karwei. Het beste is om de prullenbak relatief schoon te houden, en vertrouwen op uw back-ups van bestanden die u lang geleden verwijderd heeft te kunnen herstellen. (Het vrij houden van uw back-ups van ongewenste bestanden kan een andere tijdrovende taak zijn). Lees voor meer informatie het artikel “Bescherm uw back-upbestanden tegen ransomware” van 6 april 2016

Vergeet niet: Het doel van de Windows prullenbak is recent verwijderde bestanden te herstellen. Het is niet bedoeld als een lange termijn optie voor bestand-herstel. Samen met regelmatige, volledige back-ups, zal Windows 8 / 10 gebruikers ervoor zorgen dat Bestand Geschiedenis werkt. Lees het artikel hierover.