></p></noscript><body class=template-news-item><noscript><iframesrc=

SoftwareGeek.nl

Onderzoekers bewijzen dat Microsoft niet zorgt voor Windows Home gebruikers, instellingen voor Automatische update fout voor "97%"

27-02-2019

We weten al dat Microsoft weinig waarde hecht aan Windows 10 Home-gebruikers, bijvoorbeeld patches testen voordat ze worden uitgerold naar Enterprise-gebruikers, maar nu hebben onderzoekers overtuigend bewezen dat Microsoft weinig of geen aandacht schenkt aan de behoeften van niet-Enterprise-gebruikers.

Het meest vernietigende voorbeeld is de bovenstaande schermafbeelding voor actieve uren, tijdens welke Windows 10 is ingesteld om niet automatisch te worden bijgewerkt. In een werkstuk van Onderzoekers Jason Morris, Ingolf Becker en Simon Parkin van University College London op de Workshop over bruikbare beveiliging (USEC) 2019 in San Diego, Californië, merken zij op dat de standaardinstelling "niet geschikt was voor 97 procent van hun test onderwerpen.

Met een beetje nadenken zou dit vanzelfsprekend moeten zijn - Thuisgebruikers zijn op hun werk 9-5, en als ze hun pc gebruiken, zou dit na uren en in het weekend zijn.

Ze melden ook dat de meeste thuisgebruikers zich niet bewust waren van de functie, en zelfs degenen die thuis waren, waren niet in staat deze te veranderen.

De onderzoekers stelden vast dat thuisgebruikers onverwachte herstart die de productiviteit verstoorden en het verlies van niet-opgeslagen werk riskeerden, hun grootste pijnpunten waren en een aantal zeer voor de hand liggende aanbevelingen aan Microsoft deden.

Het meest voor de hand liggende is dat Windows "expliciete toestemming moet krijgen om opnieuw op te starten". Dit was natuurlijk het geval voor Windows 10, toen Microsoft besloot dat updates belangrijker waren dan niet-opgeslagen werk.

Ten tweede suggereerden ze dat Microsoft een betere kennisgeving moest doen voor naderende of noodzakelijke herstart, omdat Chromebook van Google het een stuk beter deed.

Ze suggereren ook de voor de hand liggende suggestie dat "iemands computer niet opnieuw moet opstarten tijdens actief gebruik", zelfs als de gebruiker eerder akkoord ging met een herstarttijd.

"Als een gebruiker wordt geabsorbeerd door andere taken, kan de computer, in het hoofd van de gebruiker, onverwachts opnieuw opstarten ondanks dat ze verantwoordelijk waren voor de gekozen tijd", merken ze op.

Ten slotte vinden ze dat Microsoft beter moet werken om gebruikers te waarschuwen voor lange halfjaarlijkse updates die uren in beslag kunnen nemen, in plaats van de maandelijkse updates die slechts enkele minuten duren.

"We denken dat een kennisgeving die een update beschrijft als een" die iets langer zou kunnen duren dan andere updates "geen nauwkeurige verwachtingen stelt om gebruikers te ondersteunen bij het plannen van de beschikbaarheidseffecten van deze updates", concluderen zij.

Al deze aanbevelingen zijn natuurlijk blind voor de hand liggend, en de enige reden waarom Microsoft Windows 10 Home zo heeft ontworpen, is dat het eindgebruikers niet respecteert en de positie inneemt in plaats van een vijandige netwerkbeheerder in plaats van een behulpzame serviceprovider. Is er een verrassing dat thuisgebruikers hun pc's actief vermijden en hun telefoons gebruiken?