/></p></noscript>
<!-- End Piwik Code --></head>
<body class='template-news-item'>
	<!-- Google Tag Manager (noscript)-->
	<noscript><iframesrc=

SoftwareGeek.nl

Ondersteuning voor Windows 7 wordt een jaar na vandaag beëindigd

14-01-2019

Aan alle goede dingen komt een einde, Microsoft zal het support voor Windows 7 een jaar na vandaag beëindigen. Na 14 januari 2020 biedt Microsoft geen beveiligingsupdates of ondersteuning voor pc's met Windows 7. Nadat de ondersteuning is beëindigd, kunt u Windows 7 blijven gebruiken, maar uw pc zal kwetsbaar worden voor beveiligingsrisico's omdat u geen beveiliging en functie-updates meer ontvangt. Windows 7-gebruikers wordt aangeraden om te upgraden naar Windows 10 om potentiële veiligheidsrisico's te vermijden.

Ondernemingen kunnen Microsoft 365 Business plan gebruiken om te genieten van de gratis Windows 10-upgradeoptie voor gebruikers met een licentie voor Windows 7, 8 of 8.1 Pro op hun apparaat.

Microsoft verwacht ook dat het einde van de levensduur van Windows 7 de pc-verkoop in de markt zal stimuleren.

Het valt nog te bezien of Windows 10 en zijn reputatie eigenlijk deel uitmaakten van wat gebruikers ervan weerhielden te upgraden, maar Microsoft heeft onlangs zijn eigen inbreng gegeven om Windows 7 minder betrouwbaar te maken met updates, en het is waarschijnlijk dat Microsoft een nieuwe GWX- type programma begint om de niet-ondersteunde Windows 7-gebruikers aan te moedigen te upgraden voor hun eigen bescherming.