></p></noscript><body class=template-news-item><noscript><iframesrc=

SoftwareGeek.nl

Microsoft: ernstige prestatie problemen in games na update Windows 10 1809

8-03-2019

De Windows 10 October Update, ook wel update 1809 genoemd, heeft inmiddels al een beruchte status gekregen door talloze problemen en bugs. Zo verdwenen er bij sommige gebruikers bij het verschijnen van de update volledige mappen en bestanden. De uitrol van de update werd dan tijdelijk tegengehouden in afwachting van een oplossing, maar een maand later waren er nog steeds een hoop problemen met onder andere netwerkvolumes, iCloud en ondersteuning van oudere Radeon-videokaarten.

Het ziet er naar uit dat de problemen met update 1809 allesbehalve opgelost zijn. Recentelijk hebben verschillende gebruikers en journalisten serieuze performanceproblemen ondervonden in een aantal games waaronder Destiny 2 en Apex Legends. Onder andere Tom Warren van The Verge had last van 'crazy fps drops' dankzij de nieuwe update, die meteen verholpen werden na het deïnstalleren van de update in kwestie. Ook op verschilende andere sites zoals Reddit regent het inmiddels klachten.

Microsoft heeft nu op de ondersteuningspagina toegegeven dat de update mogelijk leidt tot performanceproblemen.

"Gebruikers kunnen grafische en muis-input-performance degradatie opmerken bij desktop gaming wanneer bepaalde games (bvb. Destiny 2) gespeeld worden." staat er te lezen op de supportpagina.

Microsoft is momenteel aan bezig om het probleem op te lossen, die in een volgende update uitgerold zal worden. Microsoft raadt gebruikers verder aan om de update (KB4482887) te deïnstalleren om de prestatieproblemen op korte termijn op te lossen.

Laat ons weten welke problemen u ervaart met Windows 1809.