></p></noscript><body class=template-news-item><noscript><iframesrc=

SoftwareGeek.nl

Met Windows 10 versie 1903 op handen, is het belangrijker dan ooit om Windows-updates te vergrendelen

12-03-2019

De Patch dinsdag van deze maand bevat waarschijnlijk het gebruikelijke moeras van buggy-patches dat we hebben het afgelopen jaar bijna altijd gezien. Nu moet u echter extra voorzichtig zijn om de nieuwe Windows 10-versie 1903 te blokkeren voor het geval dit verschijnt.

Elke maand is er een circus in het patchen van Windows. Het is moeilijk om een ​​enkele maand te onthouden in het afgelopen jaar, waar de eerste maandelijkse cumulatieve updates / maandelijkse updatepakketten geen echte hond bevatten. (Wat niet is om honden te kleineren, maar toch).

Het simpele feit is dat bijna elke versie van Windows, bijna elke maand, een bug krijgt die al erg genoeg is om op een later moment in de maand een officiële bevestiging te krijgen. U hoeft ons niet te vertrouwen op onze blauwe ogen. Kijk maar naar de officiële patch-lijsten voor Windows 10, Windows 8.1 of Windows 7.

Als we geluk hebben, corrigeert de tweede maandelijkse cumulatieve update, de fouten die in de eerste cumulatieve update zijn geïntroduceerd. Als we niet zoveel geluk hebben, blijven de bugs bestaan.

Toegegeven, de bugs hebben vaak alleen betrekking op kleine subsets van alle Windows-gebruikers. Op elke willekeurige dinsdag is uw kans om slachtoffer te worden klein. Maar u moet uzelf afvragen of het risico de bescherming waard is.

Ja, u moet vroeg of laat patchen. Maar waarom laat u het kanonnenvoer hun rapporten niet terugsturen voordat u uw machine aanbiedt voor de laatste missies van Microsoft?

Blokkering van automatische update op Win7 en 8.1

Onlangs heeft uw editor Windows 7 geïnstalleerd op een nieuwe (opgeknapte) machine, des te beter om getuige te zijn van de uiteindelijke ondergang in januari 2020. Na enkele honderden van dergelijke installaties ben ik nog steeds onder de indruk van het feit dat automatisch updaten alleen een aanbeveling was tot op de dag van vandaag. Met Windows10 als zijn keurslijf.

Hier leest u hoe u de controle overneemt.

Als u Windows 7 of 8.1 gebruikt, klikt u op Start> Configuratiescherm> Systeem en beveiliging. Klik onder Windows Update op de koppeling "Automatische updates in- of uitschakelen". Klik op de link 'Instellingen wijzigen' aan de linkerkant. Controleer of u Belangrijke updates hebt ingesteld op "Nooit controleren op updates (niet aanbevolen)" en klik op OK.

Het blokkeren van automatische update op Windows 10 Pro

Als u Windows 10 Pro -versie 1709, 1803 of 1809 gebruikt, raden we u een update-blokkeringsmethode aan die door Microsoft wordt aanbevolen voor "Brede Uitgave" in zijn onduidelijke Build-implementatieringen voor Windows 10-updates, die bedoeld is voor beheerders, maar ook op u van toepassing is.

Ons stappenplan:

Stap 1. Klik met een beheerdersaccount op Start> Instellingen> Update en beveiliging.

Stap 2. Kies aan de linkerkant voor Windows Update. Klik aan de rechterkant op de link voor geavanceerde opties. Als u Windows 10-versie 1803 of 1809 gebruikt, ziet u de instellingen in de schermafbeelding. Microsoft heeft zijn terminologie gewijzigd er is geen halfjaarlijks kanaal meer en we weten niet wanneer en of Windows 10 1809 "klaar is voor wijdverspreid gebruik in organisaties" of daartoe zal worden verklaard, maar de principes blijven hetzelfde.

Microsoft Windows 10 1809 update geavanceerde opties.

Stap 3. Om uzelf uit de bètatest te halen (of, zoals Microsoft zou zeggen, om nieuwe versies uit te stellen totdat ze klaar zijn voor een brede inzet), kiest u in het eerste vak Halfjaarlijks kanaal (Semi-Annual kanaal (Targeted)).

Stap 4. Om nieuwe versies verder te vertragen totdat ze minimaal getest zijn, stel dan de uitstelinstelling voor "functie-update" in op 120 dagen of meer. Dat vertelt Windows Update (tenzij Microsoft nog een "vergissing" maakt, zoals het in het verleden al vele malen is gebeurd) dat het moet wachten tot 120 dagen nadat een nieuwe versie klaar is verklaard voor brede zakelijke implementatie voordat Windows wordt geüpgraded en opnieuw geïnstalleerd wordt op uw machine.

Als u Windows 10-versie 1803 gebruikt, heeft dat het extra gunstige effect van het blokkeren van de geforceerde upgrade van Microsoft naar Windows 10-versie 1809. Als u Windows 10 1809 gebruikt, zorgt dit ervoor dat Windows 10 1903 niet op uw computer wordt geïnstalleerd, wanneer deze wordt verzonden met de automatische update. U mag kiezen wanneer u wilt upgraden. Laat het niet over aan het algoritme "next generatie Geavanceerd leren" van Microsoft, dat vermoedelijk geavanceerder is dan het huidige algoritme van geavanceerd leren.

Stap 5. Stel om cumulatieve updates uit te stellen de uitstel van de "kwaliteitsupdate" in op 15 dagen. ("Kwaliteitsupdate" = cumulatieve update = bugfix.) Naar onze ervaring haalt Microsoft gewoonlijk slechte Windows 10 cumulatieve updates binnen een paar weken na hun eerste release uit de circulatie. Door dit in te stellen op 10 of 15 of 20 dagen, zal Windows 10 zichzelf updaten nadat het grote geschreeuw van pijn is weggeëbd en (met enig geluk) de slechte cumulatieve updates zijn ingetrokken of opnieuw uitgegeven. Met name de februari 2019 update kostte Microsoft 18 dagen om de Patch-dinsdag bugs te repareren.

Stap 6. Gewoon "X" uit het instellingenpaneel. U hoeft niets expliciet op te slaan.

Stap 7. Klik niet op Controleren op updates. Ooit.

Als er echte brullende verhalen zijn maanden waarin de cumulatieve updates onherstelbaar slecht waren en nooit beter werden, zoals in juli 2018, laten we u het luid en duidelijk weten.

Vermoeide oude aanpak voor Windows 10 Home

Dit is het probleem met Windows 10 Home. Microsoft beschouwt Windows 10 Home gebruikers als eerlijk jachtgebied. Ze zouden het echter Windows10 Guinea Pig-editie moeten noemen. Microsoft doet geen enkele moeite om zijn nieuwe, ongeteste (misschien moeten we zeggen "minder dan grondig geteste") updates en upgrades naar Windows 10 Home-machines te pushen.

Dit is geen fout of een vergissing. Windows 10 Home-klanten zijn bij ontwerp de uitgebreide bètaklus-testmodule van Microsoft. Kanonnenvoer. Het is onredelijk en dat is al zo sinds dag één. Zoals Susan Bradley zegt: "Elke versie van Windows zou in staat moeten zijn om updates uit te stellen en te onderbreken ... Microsoft, uw klanten verdienen beter dan dit."

Als upgraden naar Windows10 Pro geen optie is; en wij sympathiseren met u als u liever geen andere € 150 aan Microsoft overhandigt, voor iets dat standaard zou moeten komen is uw enige andere redelijke optie is om uw internetverbinding op "gemeten" in te stellen. Verbindingen zijn een updateblokkade die lijkt te werken om cumulatieve updates af te weren. Maar zo goed als wij het kunnen bekijken, heeft het nog steeds niet de officiële goedkeuring van Microsoft als een cumulatieve update voorkómend.

Om uw Ethernet-verbinding als gemeten in te stellen: Klik op Start> Instellingen> Netwerk en internet. Kies aan de linkerkant Ethernet. Klik aan de rechterkant op uw Ethernet-verbinding. Verplaats vervolgens de schuifregelaar voor Gemeten verbinding naar Aan.

Om uw Wi-Fi-verbinding in te stellen als gemeten: Klik op Start> Instellingen> Netwerk en internet. Kies aan de linkerkant voor wifi. Klik aan de rechterkant op uw wifi-verbinding. Verplaats de schuifregelaar voor Gemeten verbinding naar Aan.

Als u uw internetverbinding op de gemeten waarde instelt, moet u nauwlettend toezien hoe de maand verloopt en beoordelen wanneer het veilig is om de demonen binnen te laten. Zet op dat moment de “Meten” verbinding uit en laat uw machine zichzelf updaten. Klik niet op Controleren op updates.


Update: 12-03-2019

Na het schrijven en publiceren van bovenstaande bericht heeft Microsoft het volgende bericht op haar site gezet. (Engels)

Vertaling:

Waarom zijn onlangs geïnstalleerde updates verwijderd?

Van toepassing: Windows 10


Windows installeert automatisch updates om uw apparaat te beveiligen en efficiënt te laten werken. Af en toe kunnen deze updates mislukken vanwege incompatibiliteit of problemen in nieuwe software. Je apparaat is onlangs hersteld van een opstartfout als je deze melding hebt ontvangen: "We hebben enkele onlangs geïnstalleerde updates verwijderd om je apparaat te herstellen na een opstartfout." Als Windows dit detecteert, zal het de fout proberen op te lossen door recent geïnstalleerde updates te verwijderen. Dit gebeurt alleen als alle andere automatische herstelpogingen zijn mislukt.

Om ervoor te zorgen dat uw apparaat kan worden opgestart en verder kan worden gebruikt zoals verwacht, voorkomt Windows dat problematische updates de komende 30 dagen automatisch worden geïnstalleerd. Dit biedt Microsoft en onze partners de mogelijkheid om de fout te onderzoeken en eventuele problemen op te lossen. Na 30 dagen zal Windows opnieuw proberen de updates te installeren.

Geavanceerde handmatige installatie

Als u van mening bent dat de betreffende updates niet mogen worden verwijderd, volgt u de onderstaande instructies om stuurprogramma- of kwaliteitsupdates handmatig te installeren.

Update drivers in Windows 10

Installeer kwaliteitsupdates

Notitie

Als uw apparaat niet correct kan opstarten na automatische of handmatige installatie van deze updates, zal Windows ze opnieuw de-installeren.

Bron: Microsoft