Als u de levensduur van uw laptop wilt verbeteren, moet u de sluimerstand gebruiken in Windows 10.

In Windows 10 is de slaapstand een energiebesparende functie die werkt door de inhoud in het geheugen op te slaan op de harde schijf (in het verborgen Hiberfil.sys systeembestand), waardoor het apparaat volledig wordt afgesloten om de levensduur van de batterij te verlengen zonder uw huidige werk te verliezen . De volgende keer dat u verder gaat, wordt de vorige sessie in het geheugen geladen, zodat u verder kunt gaan waar u was gebleven.

Hoewel de Slaapstand niet zo snel herstelt als slapen op Windows 10 , is de functie handig als u het apparaat gedurende langere tijd niet gebruikt, als de batterij bijna leeg is, de batterij is leeggelopen of als u moet de batterij verwisselen (als je nog steeds een van die apparaten hebt).

In dit artikel bespreken we de stappen voor het inschakelen en configureren van de slaapstand om de levensduur van de batterij op uw laptop te verlengen, of sluit u uw computer volledig af met behoud van uw huidige sessie op de CV.

 • Slaapstand inschakelen op Windows 10
 • De slaapstand toevoegen aan het menu Power op Windows 10
 • Slaapstand -instellingen configureren op Windows 10

Slaapstand inschakelen op Windows 10

Ga als volgt te werk om de Slaapstand in te schakelen via de opdrachtprompt:

 1. Open Start.
 2. Zoek naar opdrachtprompt, klik met de rechtermuisknop op het bovenste resultaat en selecteer de optie Uitvoeren als beheerder .
 3. Typ de volgende opdracht om te bevestigen dat de Slaapstand voorziening al is ingeschakeld op uw apparaat en druk op Enter:

powercfg /availablesleepstates

 1. Als Slaapstand wordt weergegeven onder de sectie “De volgende slaapstanden zijn beschikbaar in dit systeem”, is de functie ingeschakeld en hoeft u niet door te gaan.
 2. Typ de volgende opdracht om de functie op uw computer in te schakelen en druk op Enter:

 

powercfg /hibernate on

Zodra u de stappen hebt voltooid, wordt de Slaapstand voorziening ingeschakeld op uw laptop. Het is echter geen functie die beschikbaar is op alle systeemconfiguraties. Als u de slaapstand niet kunt gebruiken op Windows 10, kan dit een van de volgende redenen hebben:

 • Het stuurprogramma voor de grafische kaart ondersteunt deze energiestatus niet. Updaten naar de nieuwste videostuurprogramma lost dit probleem mogelijk op.
 • De Slaapstand wordt mogelijk ondersteund, maar deze is niet ingeschakeld in de Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) of het verouderde BIOS (Basic Input / Output System). Toegang tot de moederbordfirmware en het aanpassen van de instellingen met behulp van de website van de fabrikant van uw apparaat kan het probleem mogelijk verhelpen.
 • Hybride slaapfunctie is ingeschakeld. In sommige gevallen moet u deze functie mogelijk uitschakelen voordat de Slaapstand voorziening beschikbaar is.
 • Hardware is niet compatibel met winterslaap. Apparaten met Instant Go hebben bijvoorbeeld niet de optie voor de slaapstand.

Hoe slaapstand toevoegen aan het menu Power op Windows 10

Ga als volgt te werk om de slaapstand optie toe te voegen aan het menu Power op Start:

 1. Open het Configuratiescherm;

Configuratiescherm

 1. Klik op Hardware en geluiden;
 2. Klik op Energiebeheer;

Energiebeheer

 • Klik op de optie Kies wat de klep afsluitoptie in het linker deelvenster;

Bij gebruik van een Desktop PC.

 • Klik op de optie Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn om de instellingen voor Afsluiten te wijzigen.
 • Controleer de optie Slaapstand.

Tip: als u een desktopcomputer gebruikt, kunt u de optie Het gedrag van de Aan /Uit knop bepalen kiezen om naar de instellingen te gaan.

 • Klik op de knop Wijzigingen opslaan.

Nadat u de stappen hebt voltooid, is de optie Slaapstand beschikbaar in het menu Power in het menu Start, het vergrendelscherm en het menu Power-gebruiker ( Windows-toets + X sneltoets).

Pas de aan / uit knop aan voor de slaapstand

Ga als volgt te werk om uw apparaat in de slaapstand te zetten wanneer u op een van de aan / uit-knoppen drukt of het deksel sluit:

Configuratiescherm

 • Open het Configuratiescherm;
Energiebeheer
 • Klik op Hardware en geluiden;
 • Klik op Energiebeheer;
 • Klik op de optie Kies wat de klep afsluitoptie in het linkerdeel venster;

 • Gebruik de vervolgkeuzelijst in het gedeelte ‘Instellingen voor voeding, knoppen en deksel’ om uw apparaat in de slaapstand te laten gaan wanneer u op de aan / uit knop of slaapknop drukt of wanneer u het laptopdeksel sluit.

Nadat u de stappen hebt voltooid, zal uw computer in slaapstand gaan, afhankelijk van uw configuratie.

slaapstand -instellingen configureren op Windows 10

Als u de batterij zo veel mogelijk wilt verlengen, kunt u de energie-instellingen aanpassen zodat uw computer automatisch in slaapstand kan gaan.

Ga als volgt te werk om de sluimerstand timers op uw computer te wijzigen:

 1. Open het Configuratiescherm;
 2. Klik op Hardware en geluiden;
 3. Klik op Energiebeheer;
 4. Klik op de optie Plan-instellingen wijzigen onder het huidige energieplan dat wordt gebruikt.
 5. Klik op de optie Geavanceerde energie-instellingen wijzigen.
 6. Vouw de Slaap tak uit.
 7. Vouw de Sluimerstand na filiaal uit.
 8. Gebruik de optie Op batterij om het aantal minuten in te stellen voordat het apparaat in de slaapstand wordt gezet als de laptop op de batterij werkt.
 9. Gebruik de optie Aangesloten om het aantal minuten in te stellen voordat het apparaat in de slaapstand -status wordt gezet wanneer de laptop op een voedingsbron is aangesloten.
 10. Klik op de knop Toepassen.
 11. Klik op de knop OK.

Nadat u de stappen hebt voltooid, moet uw apparaat na de opgegeven tijd automatisch overschakelen naar de slaapstand.

Net als bij vorige versies biedt de slaapstand een betrouwbare methode om de levensduur van de batterij te sparen terwijl u uw sessie behoudt. Het is echter de optie die de meeste tijd kost om een ​​Uitzetten te verwerken en door te gaan. Het vereist het schrijven van de inhoud in het geheugen naar de harde schijf om in slaapstand te gaan en de informatie terug naar het geheugen te schrijven om te hervatten.

Als u de batterij wilt sparen met snelle gebruik tijden, is de slaapoptie misschien de aanbevolen methode. Vergeet niet dat als uw apparaat tijdens de slaap stroom verliest, u niet-opgeslagen werk kunt verliezen.In dit artikel richten we ons op Windows 10, maar de winterslaap bestaat al lang. U kunt deze instructies raadplegen als u nog steeds Windows 8.1 of Windows 7 gebruikt.

Pin It on Pinterest