| Softwaregeek

Microsoft heeft vandaag de release aangekondigd van een nieuwe versie van PowerShell, de opdrachtregel gebaseerde configuratietool. De laatste update brengt Powershell naar versie 7.1 en bevat verschillende verbeteringen en reparaties ten opzichte van versie 7.0, die in maart algemeen beschikbaar werd gemaakt .

“Voor PowerShell 7.1 hebben we besloten om voort te bouwen op de basis die is gelegd in PowerShell 7.0 met een sterke focus op gemeenschapskwesties, vooral waar we aanvullende wijzigingen en verbeteringen in de levenskwaliteit konden aanbrengen zonder instabiliteit of ingrijpende veranderingen.”

Zo legt het bedrijf uit.

| Softwaregeek

Naast deze wijzigingen zijn er ook nieuwe cmdlets, build- en verpakkingsverbeteringen en fixes in deze release. De volledige changelog is hier beschikbaar .

Zoals gewoonlijk kun je de nieuwste versie van PowerShell downloaden van de GitHub-releasespagina . Met PowerShell versie 7.1 is PowerShell nu ook beschikbaar voor installatie vanuit de Microsoft Store op Windows 10. Als u geïnteresseerd bent, is er meer informatie over het installeren van de tool op verschillende platforms en architecturen beschikbaar op deze ondersteuningspagina.

| Softwaregeek

Pin It on Pinterest