Huidige status per 20 oktober 2020
Windows 10, versie 20H2 is beschikbaar voor gebruikers met apparaten met Windows 10, versie 1903 en hoger die handmatig zoeken naar “Controleren op updates” via Windows Update. De aanbevolen onderhoudsstatus is Halfjaarlijks kanaal.
 
Opmerking We beperken de beschikbaarheid de komende weken langzaam om een betrouwbare downloadervaring te garanderen. Als gevolg hiervan wordt de update mogelijk niet meteen aan u aangeboden. Zie De update voor Windows 10 oktober 2020 downloaden voor meer informatie.

| Softwaregeek

De tweede grote Windows 10 update voor 2020 is eindelijk gearriveerd en brengt subtiele verbeteringen met zich mee.

Wat u moet weten

 • De update voor Windows 10 oktober 2020 is nu beschikbaar voor het publiek.
 • Het zal in fasen worden uitgerold, dus niet iedereen zal het meteen begrijpen.
 • Gebruikers moeten de update handmatig starten op versie 1903 of hoger.
| Softwaregeek

Microsoft heeft op 20 oktober aangekondigd dat de volgende grote Windows 10 functie update, bekend als de Windows 10 oktober 2020 Update of versie 20H2, algemeen beschikbaar is en begint te worden uitgerold als een optionele update voor klanten op ondersteunde versies van Windows 10. Zoals altijd, beperkt Microsoft de beschikbaarheid van de update in eerste instantie om ervoor te zorgen dat er geen wijdverbreide problemen zijn bij het updaten naar de nieuwste release, dus niet iedereen krijgt het meteen.

De update wordt als eerste beschikbaar gesteld aan klanten op een ondersteund apparaat met Windows 10 versie 1903 of hoger. Het wordt echter niet automatisch geïnstalleerd, wat betekent dat u zelf naar Windows Update moet gaan om de update te starten als deze voor u beschikbaar is. Als u de update voor Windows 10 mei 2020 al uitvoert, verloopt het updateproces sneller omdat het wordt geïnstalleerd als een maandelijkse update.

Om te controleren of de update voor u beschikbaar is, gaat u naar Instellingen> Update en beveiliging> Windows Update en klikt u op de knop Controleren op updates. Als het beschikbaar is, zie je een dialoogvenster met de tekst “downloaden en installeren” voor de update van oktober 2020. Zodra de download is gestart, kunt u deze niet stoppen, dus ga alleen verder als u zeker weet dat u deze release wilt installeren.

Microsoft zal deze update in de toekomst automatisch naar Windows 10-gebruikers sturen met niet-ondersteunde versies van Windows 10, maar dat gebeurt vandaag niet.

Mogelijke problemen na upgrade naar Windows 10 20H2

| Softwaregeek

Wat is er nieuw in de update van Windows 10 oktober 2020

Nieuwe versie Microsoft Edge

Met deze update komt de nieuwste en beste versie van de nieuwe Microsoft Edge. Sinds de lancering in januari heeft u een fenomenale groei kunnen zien; we zijn verheugd dat het in deze update is opgenomen. Als u de nieuwe Microsoft Edge nog niet hebt geprobeerd, kunt u deze starten en uitproberen, aangezien Microsoft een betere browser heeft gebouwd met betere prestaties, meer privacy en meer waarde terwijl u op Internet browst. Als u deze nieuwe browser al gebruikt, hebt u uit de eerste hand kunnen zien hoe snel deze is en voegt Microsoft elke zes weken geweldige nieuwe functies toe. Probeer collecties uit om inhoud die u online vindt gemakkelijk op te slaan en te delen. Het is perfect voor uw kerstinkopen, schoolonderzoek en zelfs het plannen van de kampeertrip van volgend voorjaar. Edge Chromium werkt op pc en mobiel, dus u bent altijd gesynchroniseerd. Microsoft heeft ook Prijsvergelijking toegevoegd, zodat u gemakkelijk de beste prijs kunt vinden wanneer u een artikel aan een verzameling toevoegt, net op tijd voor het shoppen tijdens de feestdagen. Microsoft is trots dat Microsoft Edge de beste browser is om deze feestdagen te winkelen.

| Softwaregeek
Bron afbeeldingen: Microsoft.com

Met deze update krijgt u ook deze nieuwe, exclusief voor Windows 10, functies voor Microsoft Edge:

 • Alt + Tab = De snelle manier om toegang te krijgen tot uw apps en webtabbladen.  Met deze handige sneltoets heb u niet alleen eenvoudig toegang tot de apps die u op uw bureaublad hebt geopend, maar hebt u nu ook toegang tot uw geopende tabbladen in Microsoft Edge.
 • Alle tabbladen waarnaar u op zoek was. Als u iemand bent die graag uw favoriete websites op de taakbalk vastzet, zult u deze nieuwe functie geweldig vinden. Wanneer u nu de muisaanwijzer over het websitepictogram beweegt, ziet u alle geopende tabbladen van die site.

Updates vernieuwen het menu Start, de taakbalk en meer

| Softwaregeek
Bron afbeeldingen: Microsoft.com
 • Een verfrissende start.  Het Start-menu heeft een meer gestroomlijnd ontwerp. Een uniforme, gedeeltelijk transparante achtergrond van de tegels vormt een prachtig podium voor de opnieuw ontworpen app-pictogrammen zoals Calculator, Mail en Agenda. Dit verfijnde Start-ontwerp ziet er geweldig uit in zowel donkere als lichte thema’s, maar als u op zoek bent naar een vleugje kleur, zorg er dan eerst voor dat u het donkere Windows-thema inschakelt en schakel vervolgens ‘Toon accentkleur in op de volgende oppervlakken’ voor ‘Start, taakbalk en actiecentrum ”onder  Instellingen> Persoonlijke instellingen> Kleur om uw accentkleur op elegante wijze toe te passen op het startkader en de tegels.
 • Soepele instellingen. Instellingen worden steeds robuuster om toegang te krijgen tot beveiligings en apparaatgegevens. Als u nu naar  Instellingen> Systeem> Beeldscherm, Geavanceerde beeldscherminstellingen gaat, kunt u de vernieuwingsfrequentie van uw beeldscherm wijzigen. Een hogere verversings-snelheid zorgt voor een vloeiendere beweging van beelden, afhankelijk van wat voor soort beeldscherm of monitor u hebt, kunt u het misschien echt opkrikken, wat zorgt voor een geweldige game ervaring.
 • 2 in 1 toast eliminatie. 2-in-1-apparaten schakelen nu vanzelfsprekend standaard over naar de nieuwe tablet modus zonder dat de meldingstoon u vraagt ​​om over te schakelen naar de tabletmodus wanneer u het toetsenbord loskoppelt, zodat u in uw flow blijft.
 • Merkbare meldingen. Nieuwe app-logo’s bovenaan meldingen maken het nu veel gemakkelijker om te identificeren van wie ze afkomstig zijn. En met de nieuwe “X markeert de plek” kunt u snel klikken, sluiten en weer terugkomen.
 • Een taakbalk die is afgestemd op uw wensen. Gaat u een nieuwe Windows pc aanschaffen? U zult genieten van een schonere, persoonlijkere, kant-en-klare ervaring met een taakbalk die speciaal voor u is samengesteld, minder rommel en meer inhoud, die u geweldig zult vinden. Deze ervaring is beperkt tot het maken van nieuwe accounts of scenario’s voor de eerste aanmelding.

Updates voor commerciële en educatieve klanten

Naast een vlottere gebruikerservaring, krijgen commerciële en educatieve klanten ook verbeterde beveiliging en beheer. Functie-updates omvatten meer gedetailleerde controle in Mobile Device Management (MDM), sterkere aanmeldingsbeveiliging met verbeterde aanmeldingsbeveiliging en op virtualisatie gebaseerde beveiliging voor zowel Microsoft Edge als Office. Of mensen nu op locatie of op afstand werken of leren, IT-professionals en eindgebruikers krijgen een eenvoudigere, veiligere ervaring met de nieuwste Windows 10 Pro of Windows 10 Education.

 • Eenvoudiger apparaatbeheer.  Mobile Device Management (MDM) bevat nu een beleid voor lokale gebruikers en groepen dat beheerders dezelfde opties geeft als lokaal groepsbeleid.
 • Veiliger biometrisch aanmelden.  Met verbeterde aanmeldbeveiliging biedt Windows Hello nu extra ondersteuning voor op virtualisatie gebaseerde beveiliging voor bepaalde vingerafdruk- en gezichtssensoren, die de biometrische verificatiegegevens van een gebruiker beschermt, isoleert en beveiligt.
 • Sterkere app-bescherming.  Windows Defender Application Guard (WDAG) helpt nu zowel Microsoft 365 als Microsoft Edge te beschermen met een unieke hardware-isolatiestrategie. WDAG houdt bedrijfsgegevens beschermd door sites en Office-bestanden van niet-vertrouwde bronnen in een gevirtualiseerde container te openen.
| Softwaregeek
Bron afbeeldingen: Microsoft.com

Gepersonaliseerde tabbladpagina in de nieuwe Microsoft Edge.  

 • IT-beheerders kunnen werknemers, studenten en docenten helpen hun nieuwe tabbladpagina te personaliseren met Microsoft 365. Nu hebben mensen sneller toegang tot hun bestanden en favoriete Microsoft 365-apps door een nieuw tabblad in hun browser te openen. Bezoek deze blogpost voor meer informatie over wat deze update betekent voor IT-professionals.

Windows 10 oktober 2020 Update evaluatie

Voor ondernemingen biedt deze release eenvoudiger apparaatbeheer, veiligere biometrische authenticatie en sterkere app-bescherming met Windows Defender Application Guard. Aangezien dit de H2-release van Windows 10 is, wordt de update van oktober 2020 30 maanden ondersteund en dit is de release die Microsoft bedrijven aanbeveelt om te beginnen met updaten naar.

De Windows 10 oktober 2020 update is de laatste grote release van Windows 10 voor 2020. Microsoft heeft zijn plannen voor Windows 10 releases in 2021 niet gedetailleerd, maar geruchten suggereren dat het besturingssysteem pas in de tweede helft van 2021 volgende grote update krijgt. Omdat het gericht zal zijn op het leveren van Windows 10X in de eerste helft van 2021.

Wat vindt u van de tussentijd van de update van oktober 2020 en gaat u deze installeren?

Pin It on Pinterest