“Het was deel van een bug”, aldus Microsoft

| Softwaregeek

Microsoft zegt dat het sinds mei 2019 Office web snelkoppelingen aan het startmenu heeft vastgemaakt. Als we aannemen dat oefenen oké is en Microsoft het voordeel van de twijfel geven, kunnen we zien hoe deze reeks gebeurtenissen zich zou hebben ontwikkeld op een manier die Microsoft niet had gepland.

Maar daarmee zijn onze eerdere zorgen niet weggenomen:

  • Waarom gebruikte Microsoft mijn StartMenu om te beginnen als gratis reclame voor zijn Office producten, websnelkoppeling of nee?
  • Waarom activeren deze snelkoppelingen Microsoft Edge, in plaats van mijn eigen standaardbrowser te respecteren?
  • Wat geeft Microsoft het recht om mijn pc geforceerd opnieuw op te starten? Wat was er zo belangrijk aan deze update om dat het de moeite waard was?

Microsoft heeft duidelijk wat ongenoegen gehoord, en daar reageert het vandaag op. Maar het is niet duidelijk of hierdoor iets zal veranderen. Microsoft maakt nog steeds reclame voor zijn eigen apps in uw startmenu naast de programma’s die u daadwerkelijk hebt geïnstalleerd, het geeft ze premiumruimte in uw startmenu zonder te vragen, ze worden nog steeds geopend in de eigen Edge browser van Microsoft, die u niet langer kunt verwijderen. het meest irritante, het bedrijf pakt zijn praktijk van geforceerde updates en herstart niet aan.

| Softwaregeek
Bron: Microsoft

De afgelopen dagen hebben een aantal Windows 10 gebruikers geklaagd over de PWA-versies van Microsoft’s Office-apps die ongevraagd in hun Windows 10 Start-menu verschijnen.

Microsoft aarzelde om uit te leggen wat er aan de hand is, maar Mary Jo Foley van ZDNet meldt dat het mogelijk te wijten is aan een Edge bug.

Het lijkt erop dat Microsoft de PWA’s al aan de startmenu’s van Windows 10 gebruikers heeft vastgemaakt als ze de Office-desktop apps niet hadden geïnstalleerd. Na de laatste Edge update zijn deze tegels, die voorheen als tabbladen in uw Edge-browser geopend waren, nu in hun eigen venster geopend als PWA’s. Dit lijkt te wijten te zijn aan een bug.

Mary Jo Foley zegt dat dit effect deels een bug was, en deels een doelgerichte actie, maar dat Microsoft hoe dan ook de uitrol van de functie zal stoppen totdat ze erachter kunnen komen hoe ze er goed mee om kunnen gaan.

In de tussentijd kunnen de PWA’s worden verwijderd via het bedieningspaneel.

Pin It on Pinterest