Wat u moet weten

  • De Windows 10 Patch dinsdag updates voor oktober zijn uitgerold.
  • Deze updates brengen de gebruikelijke beveiligingsverbeteringen en updates/bugfixes.
  • U kunt deze updates voor Windows 10 versie 2004 en ouder nu downloaden.
  • Patch dinsdag updates zijn ook beschikbaar voor Beta en Release Preview Windows Insiders met de update van oktober 2020.

Microsoft heeft zojuist nieuwe Patch dinsdag updates uitgebracht voor alle ondersteunde versies van Windows 10, inclusief de binnenkort uit te brengen update van oktober 2020 (20H2). Microsoft moet nog aankondigen wanneer de volgende Windows 10-functie-update voor het publiek zal worden uitgerold , maar Windows Insiders in het kanaal Beta en Release Preview kunnen nu build 19042.572 (KB4579311) downloaden, die de volgende updates bevatten.

De Windows 10 mei 2020-update (versie 2004) krijgt vandaag ook een nieuwe update met build 19041.572KB4579311), die dezelfde lijst met updates bevat als die voor build 19042.572 hierboven vermeld. Er is echter een bekend probleem met deze update waarbij u bij het installeren van een stuurprogramma van een derde partij mogelijk een foutmelding krijgt “Windows kan de uitgever van deze stuurprogrammasoftware niet verifiëren” (Zie tabel onderaan dit artikel). Bovendien ziet u mogelijk ook het bericht “Geen handtekening aanwezig in het onderwerp” wanneer u probeert de eigenschappen van de handtekening te bekijken met Windows Verkenner. Als u dit probleem tegenkomt, raadt Microsoft u aan om contact op te nemen met de leverancier van het stuurprogramma of de fabrikant van het apparaat om hen te vragen de bijgewerkte stuurprogramma’s te verstrekken om het probleem op te lossen.

Verbeteringen en fixes

Deze beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Lost een probleem op met een mogelijke verhoging van bevoegdheden in win32k. 
  • Lost een probleem op met de groepsbeleid-service waardoor kritieke bestanden in alfabetische volgorde recursief kunnen worden verwijderd uit% systemroot% \ systm32. Dit probleem treedt op wanneer een beleid is geconfigureerd om in de cache opgeslagen profielen te verwijderen. Het verwijderen van deze bestanden kan leiden tot opstartfouten met stopfout “0x5A (CRITICAL_SERVICE_FAILED)”.
  • Lost een probleem op met het maken van null-poorten met behulp van de gebruikersinterface. 
  • Beveiligingsupdates voor Windows App Platform en Frameworks, Microsoft Graphics Component, Windows Media, Windows Fundamentals, Windows Authentication, Windows Virtualization en Windows Kernel.

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe fixes in dit pakket gedownload en op uw apparaat geïnstalleerd.


Voor gebruikers die nog steeds de update voor Windows 10 mei 2019 (versie 1903) of november 2019 (versie 1909) uitvoeren, heeft Microsoft de builds 18362.1139 en 18363.1139 (KB4577671) uitgebracht, die dezelfde lijst met fixes bevatten als hierboven vermeld. Deze twee builds delen ook dezelfde bovengenoemde bekende problemen met sommige stuurprogramma’s van derden.

De build 17763.1518 (KB4577668) voor de Windows 10 oktober 2018 Update (versie 1809) deelt ook dezelfde lijst met fixes en bekende problemen. Als u deze oude versie van Windows 10 nog steeds gebruikt, wordt deze na november niet meer ondersteund voor Home- en Pro-gebruikers, hoewel Microsoft maandelijkse updates blijft bieden voor Education- en Enterprise-gebruikers.

Raadpleeg de Security Update Gids voor meer informatie over de opgeloste beveiligingsproblemen .


Verbeteringen in Windows Update

Microsoft heeft een update rechtstreeks voor de Windows Update-client uitgebracht om de betrouwbaarheid te verbeteren. Elk apparaat met Windows 10 dat is geconfigureerd om automatisch updates van Windows Update te ontvangen, inclusief Enterprise- en Pro-edities, krijgt de nieuwste functie-update van Windows 10 aangeboden op basis van apparaat compatibiliteit en het uitstelbeleid van Windows Update voor Zakelijke klanten. Dit is niet van toepassing op edities met langdurige service.

SymptoomTijdelijke oplossing
Gebruikers van de Microsoft Input Method Editor (IME) voor Japanse of Chinese talen kunnen problemen ondervinden bij het uitvoeren van verschillende taken. 
Mogelijk hebt u problemen met de invoer, ontvangt u onverwachte resultaten of kunt u
mogelijk geen tekst invoeren.
Zie KB4564002 voor meer informatie over de problemen, tijdelijke oplossingen en de
momenteel opgeloste problemen.
Wanneer u een stuurprogramma van een derde partij installeert, krijgt u mogelijk de foutmelding “Windows kan de uitgever van dit stuurprogramma niet verifiëren”. 
Mogelijk ziet u ook de fout “Geen handtekening aanwezig in het onderwerp” wanneer u probeert de eigenschappen van de handtekening te bekijken met Windows Verkenner.
Dit probleem treedt op wanneer een onjuist opgemaakt catalogusbestand wordt geïdentificeerd tijdens
validatie door Windows. 
Vanaf deze release vereist Windows de geldigheid van DER-gecodeerde PKCS # 7-inhoud in catalogusbestanden. 
Catalogusbestanden moeten worden ondertekend volgens sectie 11.6 van het beschrijven van DER-codering
voor SET OF-leden in X.690. Als dit gebeurt, neem dan contact op met de leverancier van het stuurprogramma of de fabrikant van het apparaat (OEM) en vraag hen om een ​​bijgewerkt stuurprogramma
om het probleem op te lossen.
Bron: Microsoft.com

Pin It on Pinterest