| Softwaregeek

U kunt de Microsoft Defender-bescherming op uw apparaat tijdelijk uitschakelen en in dit Windows 10 artikel laten we u twee manieren zien om deze taak te voltooien.

Windows 10 wordt geleverd met Microsoft Defender Antivirus om uw apparaat en bestanden te beschermen tegen ongewenste virussen, ransomware, spyware, rootkits en andere vormen van malware en hackers. Ook al beidt het een robuuste bescherming, de anti-malware kan soms bepaalde taken verstoren, ook al zijn deze veilig.

De functie kan bijvoorbeeld een specifiek bestand blokkeren dat u probeert te openen en waarvan u weet dat het veilig is, of het kan de installatie verhinderen van een app waarvan u weet dat deze afkomstig is van een vertrouwde bron.

Als u een taak moet uitvoeren die wordt geblokkeerd door de standaard antivirus, in Windows 10, zijn er ten minste twee manieren om de Microsoft Defender-bescherming tijdelijk uit te schakelen met behulp van Windows Security en PowerShell.

  • Zo schakelt u Microsoft Defender beveiliging met Windows beveiliging uit
  • Zo schakelt u Microsoft Defender-bescherming uit met PowerShell

Zo schakelt u Microsoft Defender beveiliging met Windows-beveiliging uit

Volg deze stappen om de realtime bescherming op Microsoft Defender uit te schakelen:

  1. Open Instellingen.
  2. Ga naar Bijwerken en beveiliging > Windows-beveiliging> klik op de knop Windows beveiliging Openen en klik op het bovenste resultaat om de app te openen.
  3. Klik onder het gedeelte “Instellingen voor virus- en bedreigingsbeveiliging” op de optie Instellingen beheren .
| Softwaregeek

  • Schakel de tuimelschakelaar voor real-time bescherming uit .
| Softwaregeek

Nadat u de stappen hebt voltooid, wordt de Microsoft Defender Antivirus-beveiliging tijdelijk uitgeschakeld, zodat u een specifieke taak kunt voltooien, die anders door de antivirus wordt geblokkeerd.

Als u de bescherming opnieuw wilt inschakelen, kunt u de computer opnieuw opstarten of dezelfde instructies volgen als hierboven beschreven, maar zorg ervoor dat u de tuimelschakelaar Real-timebeveiliging aanzet .

In het geval dat u de standaard antivirus van Windows 10 permanent probeert uit te schakelen, kunt u deze instructies gebruiken .

Zo schakelt u Microsoft Defender-bescherming uit met PowerShell

Microsoft Defender Antivirus wordt geleverd met een Mogelijkheid om realtime bescherming tijdelijk uit te schakelen, maar de functie “Manipulatiebescherming” beschermt elke poging om de antivirusinstellingen van buiten Windows Security te wijzigen. Dit betekent dat als u PowerShell wilt gebruiken om de functie uit te schakelen,

Eerst schakelt u Manipulatiebescherming uit, in Windows-beveiliging > Virus- en bedreigingsbescherming > Virus- en bedreigingsinstellingen .

| Softwaregeek

Volg deze stappen om de real-timebeveiliging van Windows 10-antivirus met PowerShell uit te schakelen:

  1. Open Start .
  2. Zoek naar PowerShell , klik met de rechtermuisknop op het bovenste resultaat en selecteer de optie Als administrator uitvoeren .
  3. Typ de volgende opdracht om de realtime bescherming van Microsoft Defender Antivirus uit te schakelen en druk op Enter :
Set-MpPreference -DisableRealtimeMonitoring $true
| Softwaregeek

Nadat u de stappen uit te voeren, wordt de beveiliging uitgeschakeld zijn totdat de volgende keer dat u het apparaat opnieuw of voert u de opdracht om real-time bescherming in te schakelen:

 Set-MpPreference -DisableRealtimeMonitoring $false.
| Softwaregeek

Pin It on Pinterest