De nieuwe Microsoft Edge-browser werd eerder dit jaar voor het publiek vrijgegeven. In een gefaseerde implementatiestrategie installeert Microsoft de browser op Windows 10 apparaten in verschillende fasen, met een optie beschikbaar voor gebruikers om de nieuwe browser handmatig te installeren. Wanneer u de nieuwe op Chromium gebaseerde Microsoft Edge-browser installeert, vervangt deze de vorige (verouderde) versie van de browser op het apparaat.

In een bijgewerkt document heeft het bedrijf nu  vermeld dat gebruikers de Microsoft Edge-browser niet kunnen verwijderen.


De verklaring van Microsoft:

Te beginnen met de algemene beschikbaarheid van de nieuwe Microsoft Edge in januari, heeft Microsoft Windows gebruikers gemigreerd van de oude versie van Microsoft Edge naar de nieuwe versie in een gefaseerde implementatie. We willen ervoor zorgen dat alle Windows-klanten de nieuwste Microsoft Edge-browser hebben voor de prestaties, privacy, beveiliging, productiviteit en ondersteuningsfuncties die deze biedt.

De nieuwe versie van Microsoft Edge geeft gebruikers volledige controle over het importeren van persoonlijke gegevens uit de oude versie van Microsoft Edge. De nieuwe versie van Microsoft Edge is opgenomen in een Windows-systeemupdate, dus de optie om deze te verwijderen of de oude versie van Microsoft Edge te gebruiken, is niet langer beschikbaar.

Er zijn natuurlijk manieren waarop ervaren gebruikers de browser kunnen verwijderen, bijvoorbeeld via PowerShell, maar de optie voor de-installeren via Instellingen is niet beschikbaar.

Pin It on Pinterest