Microsoft heeft een nieuwe Insider Preview Build voor Windows 10 onthuld in het bèta kanaal, waaruit blijkt welke eigenschappen de Windows 10 20H2 update allemaal krijgt. Het lijkt erop dat het om een relatief uitgebreide update zal gaan.

Als u een 2-in-1-apparaat gebruikt met een afneembaar toetsenbord, gaat u nu direct over op de nieuwe tabletervaring wanneer u uw toetsenbord loskoppelt. Eerder vroegen eerdere versies in een toast melding u of u naar de tabletmodus wilde overschakelen, en u kunt desgewenst teruggaan naar deze ervaring. Microsoft heeft ook de snelle actie van de tabletmodus op niet-aanraakapparaten in deze build verwijderd om verwarring te voorkomen.


Microsoft heeft ook de manier veranderd waarop meldingen in deze build werken, door app-logo’s boven aan toast meldingen toe te voegen. 

U zult ook enkele kleine wijzigingen opmerken in de app Instellingen, waarbij Microsoft informatie op de systeempagina van het Configuratiescherm naar de pagina Instellingen over onder Instellingen> Systeem> Over brengt. Microsoft is van plan om in de toekomst meer instellingen van het oude configuratiescherm naar de Windows 10 Instellingen-apps te brengen.

Nu blijkt dat deze functies al in de 20H2-update moeten zitten, ook wel bekend als ‘Manganese’. Eerder kregen we het idee dat de update minder groot zou zijn dan eerdere halfjaarlijkse updates. Naast de nieuw tegels in uw startmenu en het aangepaste Alt+Tab moeten gepinde sites in de Edge-browser gemakkelijker te vinden zijn. Deze zult u namelijk sneller kunnen zien door op de taakbalk boven het Edge-logo te zweven, waarna u alle gepinde tabs ziet staan alsof het een nieuw geopend window is, zoals u gewend bent van bijna elk programma. Ook wordt Configuratiescherm verder geïntegreerd in de Instellingen-app, zoals eerder al aangekondigd is.

De Windows 10 20H2-update wordt later dit jaar uitgebracht en het is goed om te zien dat sommige functies die zijn getest in het Dev-kanaal, nu hun weg vinden naar het Beta-kanaal. De 19H2-update van vorig jaar was behoorlijk klein, maar het lijkt erop dat 20H2 meer nieuwe functies zou kunnen brengen dan verwacht. We zullen zien wat er de komende weken gebeurt, maar tot nu toe heeft het bèta kanaal elke maand slechts één nieuwe build gekregen. Inderdaad, dit is pas de derde 20H2-build die Microsoft heeft uitgebracht.

Pin It on Pinterest