Logo: Zoom

Beveiliging Onderzoekers hebben een zero-day kwetsbaarheid gevonden in de Windows Client for Zoom, waardoor hackers uw pc kunnen overnemen als u op een Zoom-link klikt. het is niet de eerste keer dat Zoom te maken heeft met veiligheids problemen.

Gelukkig is de hack voor de meeste Windows-gebruikers alleen te misbruiken op Windows 7 en eerder, maar 1/3 van de Windows-gebruikers bevindt zich helaas nog steeds op dit platform.

Het beveiligingslek is door beveiligingsbedrijf Opatch aan Zoom gemeld en is niet openbaar gemaakt. Het werkt op een volledig gepatchte versie van Windows 7, die momenteel niet meer wordt ondersteund door Microsoft, zelfs voor beveiligingsupdates.


Gelukkig reageerde snel bij Zoom op het probleem en zei:

“Zoom neemt alle meldingen van mogelijke beveiligingsproblemen serieus. Vanmorgen hebben we een melding ontvangen van een probleem met gebruikers met Windows 7 en ouder. We hebben dit probleem bevestigd en werken momenteel aan een patch om deze snel op te lossen. ”

Het bedrijf heeft nu een fix uitgebracht, versie 5.1.3 van de app , die zegt:

“Gebruikers kunnen zichzelf beschermen door actuele updates toe te passen of de nieuwste software te downloaden van https://zoom.us/download.”Het probleem is een objectieve les waarom het belangrijk is om uw besturingssysteem up-to-date te houden, vertelt Timothy Chiu, vice-president marketing bij K2 Cyber ​​Security:

“Het is niet voldoende om alleen de applicatie up-to-date te hebben. In dit geval kan Zoom mogelijk hun code repareren, maar het is niet waarschijnlijk dat Microsoft enige hulp zal krijgen. “Pin It on Pinterest