Eerder meldden we al dat Microsoft op de hoogte was van het Opnieuw instellen probleem met Windows 10 2004, maar dat dit in ieder geval niet resulteerde in dataverlies en dus niet zo ernstig was.

Het lijkt erop dat dit probleem slechts een voorbode was van serieuzere problemen, aangezien Windows 10 versie 2004 meerdere problemen lijkt te hebben met het beheer van harde schijven, met gebruik van rapportage problemen, zelfs met de RTM-versie.

De eerste is de meest serieuze gebruikers melden problemen met opslagruimten bij de versie van Software RAID van Microsoft, die een aantal fysieke harde schijven samenvoegt tot een virtuele schijf en vervolgens gegevens over het hele volume spiegelt.

Gebruikers klagen over problemen bij het maken van nieuwe opslagruimten, waardoor de fout optreedt:

Kan geen nieuwe opslagruimte creëren. Fout (0x00000057): de parameter is onjuist.

Het is opmerkelijk dat gebruikers al maandenlang klagen over het probleem in de Feedback Hub, waarbij één gebruiker 9 maanden geleden zei:

Moeilijk in detail uit te leggen, maar opslagruimtebeheer werkt niet erg goed via de GUI. Ik kan opslagpools, spaties, fysieke schijven, enz. Prima beheren via PowerShell, maar de GUI kwam bij elke stap problemen tegen. Misschien moet het opslagruimtebeheer worden gemoderniseerd om het Server Manager-model te volgen, waarbij het alleen een PowerShell-script uitgeeft dat zichtbaar is voor de eindgebruiker.

Erger nog, sommige gebruikers melden dat de problemen gegevensverlies veroorzaken.


“Mijn 20 TB opslagruimte voor pariteit wordt nu weergegeven als onbewerkte, geen toegankelijke bestanden. Opslagruimtetool en Powershell tonen het als gezond, met gegevens. Het lijkt erop dat de ReFS-partitie is beschadigd, en ik moet mogelijk contant geld besteden aan herstelsoftware en sommige externe schijven om bestanden naar te kopiëren, zodat ik opnieuw kan opbouwen. “

en een ander…‘Ik begon corrupte foto’s op te merken die ik de afgelopen week op mijn pariteitsopslagruimte heb bewaard. Geen fouten in chkdsk. Gelukkig heb ik de afbeeldingen kunnen herstellen vanaf een back-up en zijn de corrupte versies niet gesynchroniseerd met OneDrive, ‘voegde een andere gebruiker toe.

In vergelijking met het probleem met opslagruimten is het volgende probleem veel kleiner.

Na een upgrade naar de Windows 10 mei 2020-update melden gebruikers dat de Optimize Drive-tool de datums van de laatste handmatige of automatische scan niet registreert, wat betekent dat ondanks een recente scan, Windows vaak klaagt dat uw schijf nooit is geoptimaliseerd en dat de tool moet worden uitgevoerd.


Een gebruiker merkt op :

Defrag Tool werkt niet correct, scant en finaliseert zelfs de datum en het defragmentatiepercentage zoals het hoort, dat wil zeggen totdat u de applicatie sluit, dan toont het ‘Nooit uitgevoerd’

Gebruikers klagen nu al minstens 6 maanden over het probleem.Windows Media Speler

Volgens rapporten veroorzaakt de update van mei 2020 ook problemen met de visualisatiefunctie van Windows Media Player.

De kleuren en patronen die automatisch bewegen wanneer je muziek afspeelt in Windows Media Player werken niet meer na de update van mei 2020.

Pin It on Pinterest