Sinds de Windows 10 Creators Update in 2017 bood Microsoft een Opnieuw instellen functie in Windows Security aan, waarmee gebruikers Windows 10 opnieuw konden installeren terwijl uw gegevens intact blijven.

Belangrijk is dat de functie niet zou proberen om uw bestaande apps te behouden, wat in veel gevallen de aanhoudende compatibiliteitsproblemen en een opgeblazen register zou wegnemen gebruikers wordt zo een “nieuwe start” geboden, net zoals toen ze hun pc voor het eerst kochten.

De beschrijving van de functie luidt:

Begin opnieuw met een schone en up-to-date installatie van Windows. Hierdoor blijven uw persoonlijke bestanden en enkele Windows instellingen behouden en worden een aantal van uw apps verwijderd.

In sommige gevallen kan dit de opstart- en uitschakelervaring van uw apparaat, het geheugengebruik, de prestaties van Store-apps, de browse-ervaring en de levensduur van de batterij verbeteren.


Met de update van Windows 10 mei 2020 versie 2004 lijkt Microsoft de functie kapot te hebben gemaakt door de knop Aan de slag te verwijderen.

De link “Aanvullende informatie” blijft staan, die naar deze webpagina verwijst , die informatie over de functie biedt, maar beveelt vervolgens de circulaire actie aan van ” Selecteer  onder  Nieuwe start Extra informatie en selecteer vervolgens Aan de  slag om het proces te starten”, dat resulteert in het terugkomen op dezelfde webpagina.


 Het probleem werd opgemerkt in Windows 10 2004 dat een nieuwe Cloud Download functie bevat, maar dit is geen exacte vervanging, omdat het nog steeds de vooraf geïnstalleerde OEM apps op het apparaat laat staan, wat vaak een bron van problemen en ergernis is.

Het is niet duidelijk of Microsoft van plan was de PC nieuwe instel functie te verwijderen, of dat dit gewoon een bug was die over het hoofd werd gezien. Gezien het lange Windows 10 Insider proces is dit echter weer een andere mislukking van de Windows 10 testprocedure van Microsoft.Pin It on Pinterest