| Softwaregeek

Microsoft voorkomt dat een groot aantal apparaten wordt bijgewerkt naar de Windows 10 mei 2020 update. Terwijl de softwaregigant de update vorige week uitbracht, heeft Microsoft stilletjes erkend dat er een aantal bekende problemen zijn waardoor de update op verschillende pc’s niet kan worden geïnstalleerd.

Microsoft heeft een lijst met 10 problemen die momenteel worden onderzocht, en 9 daarvan hebben geresulteerd in een ‘compatibiliteitsstop’ (BSOD) waardoor de update van Windows 10 mei 2020 niet kan worden geïnstalleerd via Windows Update. Een probleem met onverwachte fouten of herstarten met Altijd aan altijd verbonden apparaten, betreft apparaten zoals Surface Pro 7 of Surface Laptop 3 van Microsoft.

Hier onder een kleine opsomming die op de website van Microsoft worden genoemd:

Fouten of onverwachte herstarten voor sommige apparaten die ‘Always On, Always Connected’ gebruiken : Sommige apparaten die de functie Always On, Always Connected gebruiken, hebben mogelijk compatibiliteitsproblemen met Windows 10, versie 2004 (de update van Windows 10 mei 2020). Betrokken apparaten hebben meer dan één Always On, Always Connected-compatibele netwerkadapter, zoals de Microsoft Surface Pro 7 en Microsoft Surface Laptop 3, en kunnen fouten ontvangen of onverwacht worden afgesloten of opnieuw worden opgestart.

Geen muisinvoer bij apps en games met GameInput Redistributable : Er is een incompatibiliteitsprobleem gevonden bij sommige apps en games met GameInput Redistributable en Windows 10, versie 2004 (de update van Windows 10 mei 2020). Betrokken apps of games kunnen de muisinvoer verliezen. Opmerking GameInput Redistributable is mogelijk een bundel met apps en games en wordt mogelijk stil geïnstalleerd tijdens de installatie van die app of game.

Problemen met het bijwerken of opstarten van apparaten wanneer aksfridge.sys of aksdf.sys aanwezig is : er is een incompatibiliteitsprobleem gevonden met apps of stuurprogramma’s die bepaalde versies van aksfridge.sys of aksdf.sys en Windows 10 versie 2004 gebruiken (de update van Windows 10 mei 2020) ). Wanneer een getroffen versie van aksfridge.sys of aksdf.sys aanwezig is, kan Windows 10, versie 2004 mogelijk niet worden geïnstalleerd of niet starten na het bijwerken. Betreffende bestandsversies zijn tot 1.8.0. * Voor aksfridge.sys of tot 1.51. * Voor aksdf.sys .

Probleem met oudere stuurprogramma’s voor Nvidia-beeldschermadapters (GPU) : Nvidia en Microsoft hebben incompatibiliteitsproblemen gevonden met bepaalde versies van de Nvidia-beeldschermadapter stuurprogramma’s en Windows 10 versie 2004 (de update van Windows 10 mei 2020). Windows 10-apparaten met getroffen Nvidia-beeldscherm stuurprogramma versies ontvangen mogelijk een stopfout met een blauw scherm of andere problemen tijdens of na het installeren van de update naar Windows 10, versie 2004. De getroffen stuurprogramma’s zijn elke versie lager dan 358.00.

Als u Windows Update voor de update van mei 2020 hebt gecontroleerd en niets ziet, is het waarschijnlijk dat uw apparaat wordt geblokkeerd of wordt belemmerd om te updaten. Microsoft heeft in het weekend ook een waarschuwing toegevoegd aan Windows Update voor apparaten die nog niet kunnen worden bijgewerkt.

Microsoft ‘vertraagt’ ook de beschikbaarheid van de update van Windows 10 mei 2020 via Windows Update, dus de optie verschijnt mogelijk voor velen helemaal niet, ongeacht apparaat- en driverblokken.

Naast de bovengenoemde compatibiliteitsproblemen, raadt Microsoft gebruikers ook aan om de Windows 10 mei-update niet handmatig te installeren totdat de volgende bugs zijn opgelost:

  • Variabele verversingssnelheid werkt niet zoals verwacht op apparaten met Intel iGPU
  • Moeilijk om verbinding te maken met meer dan één Bluetooth-apparaat
  • Fouten of problemen tijdens of na het updaten van apparaten met Conexant ISST-audiodrivers
  • Fouten of problemen tijdens of na het updaten van apparaten met bepaalde Conexant-audiodrivers
  • Stopfout bij het aansluiten of loskoppelen van een Thunderbolt-dock

De nieuwste update wordt ook geblokkeerd op systemen met apps of games die de Game Input Redistributable gebruiken. Microsoft maakt niet duidelijk welke apps en games dit gebruiken, maar het bedrijf heeft vastgesteld dat “getroffen apps of games muisinvoer verliezen” met de update van mei 2020.

Softwaregeek heeft geprobeerd te controleren op de update van mei 2020 op verschillende apparaten op de redactie bij Softwaregeek, waaronder Surface Book 3, Surface Laptop 3, Surface Pro X van Microsoft, een gaming laptop en twee op maat gemaakte game pc’s. We hebben de update mei 2020 alleen met succes kunnen installeren vanuit Windows Update op een Surface Pro 6.

Windows Update is echter niet de enige manier om de Windows 10 mei 2020-update te krijgen. U kunt het ook forceren via de update-assistent van Microsoft of de Upgrade assistent De tool omzeilt zelfs de blokken die Microsoft heeft geïnstalleerd voor getroffen systemen. We raden het gebruik van de tool echter niet aan als Windows Update potentiële problemen heeft aangegeven.

De update van Windows 10 mei 2020 bevat verschillende nieuwe functies, waaronder een nieuwe Cortana-app (indien beschikbaar), het Windows-subsysteem voor Linux 2 (WSL2) en verbeteringen voor het koppelen van Bluetooth. Het is over het algemeen een solide update, hoewel u misschien een paar weken moet wachten voordat u het zonder problemen kunt installeren. 

Pin It on Pinterest