| Softwaregeek

Microsoft is deze week begonnen met het uitrollen van de Windows 10 mei 2020 update, ook bekend als Windows 10 2004, die een groot aantal verbeteringen bevat, maar zoals elk nieuw besturingssysteem ook een groot aantal bugs/fouten en problemen met zich meebrengt.

Microsoft heeft de lijst gepubliceerd, die de onderstaande problemen bevat, met specifieke hardware zoals Conexant-soundboard en Nvidia-videokaarten die voor problemen met het verbinden met meerdere Bluetooth apparaten als u de veel voorkomende Realtek-chipset gebruikt.

Als uw workflow afhankelijk bent van dergelijke hardware of software, controleer dan of u geen risico loopt door de onderstaande lijst te controleren:

Overzicht

 1. Moeilijkheid om verbinding te maken met meer dan één Bluetooth-apparaat
  Windows 10-apparaten met bepaalde Realtek-stuurprogramma’s kunnen mogelijk geen verbinding maken met meer dan één Bluetooth-apparaat.
 2. Fouten of problemen tijdens of na het updaten van apparaten met Conexant ISST-audiostuurprogramma’s
  Apparaten met de betrokken Conexant ISST-audiostuurprogramma’s kunnen een fout krijgen of problemen hebben met Windows 10, versie 2004.
 3. Fouten of problemen tijdens of na het updaten van apparaten met bepaalde Conexant-audiodrivers
  Apparaten met de betreffende Conexant- of Synaptics-audiodrivers kunnen een stopfout krijgen met een blauw scherm.
 4. Problemen met het gebruik van de eigenschap ImeMode om de IME-modus voor afzonderlijke tekstinvoervelden te beheren
  Sommige IME’s voor bepaalde talen kunnen problemen hebben met het gebruik van de eigenschap ImeMode met bepaalde apps.
 5. Variabele verversingssnelheid werkt niet zoals verwacht op apparaten met Intel i GPU
  Door VRR in te schakelen op getroffen apparaten, wordt de VRR niet ingeschakeld voor de meeste games, vooral games die Direct X 9 gebruiken.
 6. Stopfout bij het aansluiten of loskoppelen van een Thunderbolt-dock
  Apparaten die Thunderbolt-docks gebruiken, kunnen een stopfout krijgen bij het aansluiten of loskoppelen van het dock.
 7. Fouten of onverwachte herstarten voor sommige apparaten die Always On, Always Connected-
  apparaten gebruiken met meer dan één Always On, Always Connected-compatibele netwerkadapter, kunnen problemen hebben.
 8. Geen muisinvoer bij apps en games die Game-input Redistributable gebruiken
  Betreffende apps en games die zowel Game-input Redistributable als Windows 10 gebruiken, kan versie 2004 de muisinvoer verliezen.
 9. Problemen met het updaten of opstarten van apparaten wanneer aksfridge.sys of aksdf.sys aanwezig is
  Apparaten met apps of stuurprogramma’s die bepaalde versies van aksfridge.sys of aksdf.sys gebruiken, kunnen problemen hebben met updaten of starten.
 10. Probleem met oudere stuurprogramma’s voor Nvidia-beeldschermadapters (GPU)
  U kunt problemen ondervinden als u een Nvidia-beeldschermadapter (GPU) en stuurprogramma’s met een versie lager dan 358,00 gebruikt.
| Softwaregeek

Details van de problemen

1. Moeilijk om verbinding te maken met meer dan één Bluetooth-apparaat

Realtek en Microsoft hebben incompatibiliteitsproblemen gevonden met bepaalde versies van stuurprogramma’s voor Realtek Bluetooth-radio’s en Windows 10, versie 2004 (de update van Windows 10 mei 2020). Windows 10-apparaten met getroffen Realtek Bluetooth-radiostuurprogramma’s kunnen na het bijwerken mogelijk niet meer dan één Bluetooth-apparaat tegelijk verbinden of koppelen.Om uw update-ervaring te beschermen, hebben we een compatibiliteit stop toegepast op Windows 10-apparaten waarop de betrokken Realtek Bluetooth-radiodrivers zijn geïnstalleerd, vanaf het aanbieden van Windows 10, versie 2004 of Windows Server, versie 2004 totdat de driver is bijgewerkt.

Betrokken platformen:

 • Client: Windows 10, versie 2004
 • Server: Windows Server, versie 2004

Volgende stappen: Microsoft en Realtek werken aan een oplossing en zullen in een aankomende release een update geven.

Opmerking  We raden u aan niet te proberen handmatig bij te werken met de knop Nu bijwerken of de Media Creation Tool totdat dit probleem is opgelost.

2. Fouten of problemen tijdens of na het updaten van apparaten met Conexant ISST-audiodrivers

Synaptics en Microsoft hebben incompatibiliteitsproblemen gevonden met bepaalde versies van stuurprogramma’s voor Conexant ISST-audiostuurprogramma en Windows 10, versie 2004 (de update van Windows 10 mei 2020). Windows 10-apparaten met het getroffen Conexant ISST-audiostuurprogramma ontvangen mogelijk een fout of ondervinden problemen tijdens het installeren van de update of nadat het apparaat is bijgewerkt. De betreffende driver krijgt de naam Conexant ISST Audio of  Conexant HD Audio Driver onder Geluids-, video- en gamecontrollers in Apparaatbeheer en heeft de bestandsnaam uci64a96.dll tot en met uci64a231.dll en een bestandsversie lager dan 7.231.3.0 .Om uw update-ervaring te beschermen, hebben we een compatibiliteit stop toegepast op Windows 10 apparaten waarop de betreffende Conexant- of Synaptics-audiodrivers zijn geïnstalleerd, vanaf het aanbieden van Windows 10, versie 2004 of Windows Server, versie 2004 totdat de driver is bijgewerkt.

Betrokken platformen:

 • Client: Windows 10, versie 2004
 • Server: Windows Server, versie 2004

Tijdelijke oplossing: om dit probleem te verhelpen, moet u contact opnemen met de fabrikant van uw apparaat (OEM) om te zien of er een bijgewerkte driver beschikbaar is en deze te installeren.

Volgende stappen: Microsoft en Synaptics werken aan een oplossing en zullen in een volgende release een update geven.Opmerking  We raden u aan niet te proberen handmatig bij te werken met de   knop Nu bijwerken of de Media Creation Tool totdat dit probleem is opgelost.

3. Fouten of problemen tijdens of na het updaten van apparaten met bepaalde Conexant-audiodrivers

Synaptics en Microsoft hebben incompatibiliteitsproblemen gevonden met bepaalde versies van stuurprogramma’s voor Conexant- of Synaptics-audioapparaten en Windows 10, versie 2004 (de update van Windows 10 mei 2020). Windows 10-apparaten met getroffen Conexant- of Synaptics-audiodrivers ontvangen mogelijk een stopfout met een blauw scherm tijdens of na het updaten naar Windows 10, versie 2004. De betreffende driver krijgt de naam Conexant HD Audio Driver onder Geluids-, video- en gamecontrollers in Apparaatbeheer en versies  8.65.47.53 ?, 8.65.56.51? of 8.66.0.0 t / m 8.66.89.00 hebben voor chdrt64.sys of chdrt32.sys .Om uw update-ervaring te beschermen, hebben we een compatibiliteit stop toegepast op Windows 10-apparaten waarop de betreffende Conexant- of Synaptics-audiodrivers zijn geïnstalleerd, vanaf het aanbieden van Windows 10, versie 2004 of Windows Server, versie 2004 totdat de driver is bijgewerkt.

Betrokken platformen:

 • Client: Windows 10, versie 2004
 • Server: Windows Server, versie 2004

Volgende stappen: Microsoft en Synaptics werken aan een oplossing en zullen in een volgende release een update geven.

Opmerking  We raden u aan niet te proberen handmatig bij te werken met de knop Nu bijwerken of de Media Creation Tool totdat dit probleem is opgelost.

4. Problemen met het gebruik van de eigenschap ImeMode om de IME-modus voor afzonderlijke tekstinvoervelden te beheren

Sommige apps gebruiken de eigenschap ImeMode om de IME-modus (Input Method Editor) voor afzonderlijke tekstinvoervelden te beheren om de typ efficiëntie te verhogen. Sommige IME’s in Windows 10 versie 2004 (de update van mei 2020) hebben mogelijk problemen met het gebruik van de ImeMode-eigenschap met bepaalde apps. De invoermodus schakelt bijvoorbeeld niet automatisch over naar Kanji of Hiragana.

Betrokken platformen:

 • Client: Windows 10, versie 2004
 • Server: Windows Server, versie 2004

Volgende stappen: zie KB4564002 voor meer informatie en tijdelijke stappen .

5. Variabele verversingssnelheid werkt niet zoals verwacht op apparaten met Intel I GPU

Intel en Microsoft hebben incompatibiliteitsproblemen gevonden bij het gebruik van een monitor met variabele verversingssnelheid (VRR) die is aangesloten op een Intel Integrated Graphics Processing Unit (iGPU) -beeldschermadapter en Windows 10, versie 2004 (de Windows 10 mei 2020-update). Door VRR in te schakelen op getroffen apparaten, wordt de VRR niet ingeschakeld voor de meeste games, vooral games die Direct X 9 gebruiken.Om uw update-ervaring te beschermen, hebben we een compatibiliteit stop toegepast op Windows 10-apparaten met getroffen stuurprogramma’s of firmware zodat Windows 10, versie 2004 niet wordt aangeboden.

Betrokken platformen:

 • Client: Windows 10, versie 2004

Volgende stappen: Microsoft en Intel werken aan een resolutie en zullen in een aankomende release een update geven.

Opmerking  We raden u aan niet te proberen handmatig bij te werken met de knop Nu bijwerken of de Media Creation Tool totdat dit probleem is opgelost.

6. Stop-fout bij het aansluiten of loskoppelen van een Thunderbolt-dock

Intel en Microsoft hebben incompatibiliteitsproblemen gevonden wanneer Windows 10 versie 2004 (de update van Windows 10 mei 2020) wordt gebruikt met bepaalde instellingen en een Thunderbolt-dock. Op getroffen apparaten ontvangt u mogelijk een stopfout met een blauw scherm wanneer u een Thunderbolt-dock aansluit of loskoppelt. Betreffende Windows 10-apparaten hebben ten minste één Thunderbolt-poort, hebben Kernel DMA Protection ingeschakeld en Windows Hypervisor Platform is uitgeschakeld. Om te controleren of je Kernel DMA Protection- instellingen zijn, ga je naar Hoe te controleren of Kernel DMA Protection is ingeschakeld . Om uw Windows Hypervisor Platform-instellingen te controleren, selecteert u Start , typt u Windows-functies in- of uitschakelen en selecteert u het. Wanneer de Het dialoogvenster Windows-functies wordt geopend, zoek de instelling voor Windows Hypervisor-platform . Als dit is aangevinkt, is Windows Hypervisor-platform uitgeschakeld.Om uw update-ervaring te beschermen, hebben we een compatibiliteit stop toegepast op Windows 10-apparaten met getroffen stuurprogramma’s of firmware zodat Windows 10, versie 2004 niet wordt aangeboden.

Betrokken platformen:

 • Client: Windows 10, versie 2004

Volgende stappen: Microsoft en Intel werken aan een resolutie en zullen in een aankomende release een update geven.Opmerking  We raden u aan niet te proberen handmatig bij te werken met de   knop Nu bijwerken of de Media Creation Tool totdat dit probleem is opgelost.

7. Fouten of onverwachte herstarten voor sommige apparaten met Always On, Always Connected

Sommige apparaten die de functie Always On, Always Connected gebruiken, hebben mogelijk compatibiliteitsproblemen met Windows 10 versie 2004 (de update van Windows 10 mei 2020). Aangetaste apparaten hebben meer dan één Always On, Always Connected-compatibele netwerkadapter, zoals de Microsoft Surface Pro 7 en Microsoft Surface Laptop 3, en kunnen fouten ontvangen of onverwacht worden afgesloten of opnieuw worden opgestart.Om uw update-ervaring te beschermen, hebben we een compatibiliteit stop toegepast op Windows 10-apparaten met getroffen stuurprogramma’s of firmware zodat Windows 10, versie 2004 niet wordt aangeboden.

Betrokken platformen:

 • Client: Windows 10, versie 2004

Volgende stappen: we werken aan een oplossing en schatten dat er medio juni een oplossing beschikbaar zal zijn.

Opmerking  We raden u aan niet te proberen handmatig bij te werken met de knop Nu bijwerken of de Media Creation Tool totdat dit probleem is opgelost.

8. Geen muisinvoer bij apps en games met Game-Input Redistributable

Er is een incompatibiliteitsprobleem gevonden bij sommige apps en games met Game-Input Redistributable en Windows 10, versie 2004 (de update van Windows 10 mei 2020). Betrokken apps of games kunnen de muisinvoer verliezen. 

Opmerking Game-Input Redistributable is mogelijk een bundel met apps en games en wordt mogelijk stil geïnstalleerd tijdens de installatie van die app of game.Om uw update-ervaring te beschermen, hebben we een compatibiliteit stop toegepast op Windows 10-apparaten waarbij Game-input Redistributable niet wordt aangeboden aan Windows 10, versie 2004.

Betrokken platformen:

 • Client: Windows 10, versie 2004

Volgende stappen: Microsoft werkt aan een oplossing en zal in een volgende release een update geven.

Opmerking  We raden u aan niet te proberen handmatig bij te werken met de knop Nu bijwerken of de Media Creation Tool totdat dit probleem is opgelost.

9. Problemen met het bijwerken of opstarten van apparaten wanneer aksfridge.sys of aksdf.sys aanwezig is

Er is een incompatibiliteitsprobleem gevonden met apps of stuurprogramma’s die bepaalde versies van aksfridge.sys of aksdf.sys en Windows 10, versie 2004 (de update van Windows 10 mei 2020) gebruiken. Wanneer een getroffen versie van aksfridge.sys of aksdf.sys aanwezig is, kan Windows 10, versie 2004 mogelijk niet worden geïnstalleerd of niet starten na het bijwerken. Betreffende bestandsversies zijn tot 1.8.0. * Voor aksfridge.sys of tot 1.51. * Voor aksdf.sys. Om uw update-ervaring te beschermen, hebben we een compatibiliteit stop toegepast op Windows 10-apparaten met een getroffen versie van aksfridge.sys zodat Windows 10, versie 2004 of Windows Server, versie 2004 niet meer wordt aangeboden.

Betrokken platformen:

 • Client: Windows 10, versie 2004
 • Server: Windows Server, versie 2004

Volgende stappen: Microsoft werkt aan een oplossing en zal in een volgende release een update geven.

Opmerking  We raden u aan niet te proberen handmatig bij te werken met de knop Nu bijwerken of de Media Creation Tool totdat dit probleem is opgelost.

10. Probleem met oudere stuurprogramma’s voor Nvidia-beeldschermadapters (GPU)

Nvidia en Microsoft hebben incompatibiliteitsproblemen gevonden met bepaalde versies van de Nvidia-beeldschermadapter stuurprogramma’s en Windows 10 versie 2004 (de update van Windows 10 mei 2020). Windows 10-apparaten met getroffen Nvidia-beeldschermstuurprogrammaversies ontvangen mogelijk een stopfout met een blauw scherm of andere problemen tijdens of na het installeren van de update naar Windows 10, versie 2004. De getroffen stuurprogramma’s zijn elke versie lager dan 358.00.Om uw update-ervaring te beschermen, hebben we een compatibiliteit stop toegepast op Windows 10-apparaten waarop de betrokken Nvidia-stuurprogramma’s voor beeldschermstuurprogramma’s zijn geïnstalleerd, vanaf het aanbieden van Windows 10, versie 2004 of Windows Server, versie 2004 totdat de driver is bijgewerkt.

Betrokken platformen:

 • Client: Windows 10, versie 2004
 • Server: Windows Server, versie 2004

Tijdelijke oplossing: om dit probleem te verhelpen, moet u contact opnemen met de fabrikant van uw apparaat (OEM) om te zien of er een bijgewerkte driver beschikbaar is en deze te installeren. Volgende stappen: Microsoft en Nvidia werken aan een oplossing en zullen in een aankomende release een update geven.

Opmerking  We raden u aan niet te proberen handmatig bij te werken met de knop Nu bijwerken of de Media Creation Tool totdat dit probleem is opgelost.

Kijk hier voor de nieuwste lijst bij Microsoft

Klaar? Werk uw Windows 10 dan hier bij!

| Softwaregeek

Pin It on Pinterest