Hier volgen manieren waarop u problemen met de Bluetooth-verbinding van uw apparaten op uw Windows 10-pc oplossen. In dit artikel behandelen we manieren waarop u problemen met de Bluetooth-verbinding van uw apparaten op uw Windows 10-pc oplossen.

  1. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld.
  2. Start Bluetooth opnieuw op.
  3. Verwijder en sluit uw Bluetooth-apparaat opnieuw aan
  4. Start uw Windows 10 pc opnieuw.
  5. Update Bluetooth-apparaat stuurprogramma’s.
  6. Verwijder en koppel uw Bluetooth-apparaat opnieuw aan uw pc.
  7. Voer de probleemoplosser van Windows 10 uit.

Van toepassing op alle Windows 10-versies

Met Bluetooth u Windows 10-apparaten en -accessoires verbinden met uw pc zonder dat u kabels nodig hebt. Meestal werkt Bluetooth goed in Windows 10. Als dit niet het zo is, zijn hier echter stappen die u volgen om de Bluetooth-verbinding op uw Windows 10-pc op te lossen.


1. Controleer of uw Bluetooth is ingeschakeld

Het lijkt een voor de hand liggende stap, maar soms vergeten we de meest eenvoudige manier om uw Bluetooth-instelling op te lossen te controleren. Ga naar uw Windows-meldingspictogram rechtsonder op uw Windows 10-bureaublad en klik op uw Windows 10 bureaublad en klik op uw Windows-meldingspictogram om uit te vouwen.

Als het vak met het Bluetooth-symbool grijs is, is uw Bluetooth-radio uitgeschakeld. Als het vak met het Bluetooth-symbool blauw is, wordt de Bluetooth-radio ingeschakeld en wordt het aantal apparaten weergegeven dat is aangesloten op uw Windows 10-pc.

U ook de in-/uit-schakelaar van Bluetooth wijzigen door naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth en andere apparaten te gaan en de Bluetooth-in- of uitschakelen in te schakelen.

2. Bluetooth opnieuw opstarten

Als uw Bluetooth is ingeschakeld, kan het uitschakelen en vervolgens weer inschakelen ook eventuele Bluetooth-problemen die u ondervindt oplossen. Het enige wat u hoeft te doen is de Bluetooth-radio uit te klikken en vervolgens weer aan te gaan in het Windows-meldingscentrum.

3. Controleer het batterijniveau van het Bluetooth-apparaat

Een andere handige tip voor het oplossen van problemen is ervoor te zorgen dat het Bluetooth-apparaat waarmee u verbinding probeert te maken, voldoende batterijduur heeft om te worden ontdekt door de Bluetooth-radio van uw Windows 10-pc.

Een van de meest voorkomende problemen met het proberen om verbinding te maken met een Bluetooth-apparaat is dat de batterij moet worden opgeladen of vervangen. Controleer de levensduur van de batterij van al uw apparaten voordat u probeert ze via Bluetooth te verbinden.

4. Uw Windows 10-pc opnieuw opstarten

Als u Bluetooth-problemen ondervindt, kan iets eenvoudigs als het opnieuw opstarten van uw Windows 10-pc helpen bij het oplossen van onderliggende problemen.

Door uw pc opnieuw op te starten, verwijdert u niet-actieve processen die mogelijk uw Windows 10-pc hebben verzanden. Het opnieuw opstarten van uw pc werkt niet om elk probleem op te lossen wanneer u het doet, maar opnieuw opstarten kan u helpen isoleren wat u problemen zou kunnen veroorzaken.

5. Bluetooth-apparaatstuurprogramma’s bijwerken

Windows 10 installeert en werkt stuurprogramma’s automatisch bij voor Bluetooth-apparaten die verbinding maken met uw pc. De meeste Bluetooth-apparaten moeten direct uit de doos werken zonder dat u zelf naar de juiste stuurprogramma’s hoeft te zoeken.

Er zijn echter momenten waarop u stuurprogramma’s van de website van de fabrikant moet downloaden voor ondersteuning voor uw Bluetooth-apparaat. Soms kunnen nieuwe Windows 10-updates per ongeluk de Bluetooth-verbindingen van sommige van uw tijden verbreken zonder dat u het weet.

Als u wilt controleren of het stuurprogramma van uw Bluetooth-apparaat is geïnstalleerd, moet u met de rechtermuisknop op de knop Windows Start klikken en Apparaatbeheerselecteren. Kies eenmaal daar het Bluetooth-gedeelte om al uw Bluetooth-apparaatstuurprogramma’s op uw Windows 10-pc weer te geven.

Selecteer en klik met de rechtermuisknop op het Bluetooth-apparaat stuurprogramma dat u hebt als u problemen hebt met het maken van verbinding met uw pc. Klik op Stuurprogramma bijwerken om te zoeken naar een nieuw stuurprogramma voor het apparaat. Zoals aangegeven, wordt met Update Driver de wizard Stuurprogramma bijwerken voor het geselecteerde apparaat gestart.

Als u wilt controleren of uw Bluetooth-apparaat stuurprogramma is geïnstalleerd, moet u met de rechtermuisknop op Windows Start klikken en Apparaatbeheer selecteren . Kies daar het Bluetooth- gedeelte om al uw Bluetooth-apparaat stuurprogramma’s op uw Windows 10-pc te bekijken.

Selecteer en klik met de rechtermuisknop op het Bluetooth-apparaat stuurprogramma dat u problemen ondervindt bij het verbinden met uw pc. Klik op  Stuurprogramma bijwerken om naar een nieuw stuurprogramma voor het apparaat te zoeken. Zoals aangegeven,  bijwerken Driver Wizard lanceert de update-stuurprogramma voor het geselecteerde apparaat.

Vanaf hier heb je twee keuzes; ‘Zoek automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma’s’ of ‘zoek op mijn computer naar stuurprogramma’s’. Als u uw Bluetooth-apparaat stuurprogramma hebt gedownload van de ondersteuningswebsite van de fabrikant, kiest u op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken en kiest u ervoor om het stuurprogramma handmatig te installeren.

Als u ‘Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma’s’ kiest, vindt Windows 10 online het gewenste Bluetooth-stuurprogramma voor uw apparaat. Als Windows 10 vaststelt dat u al de meest recente driver update beschikbaar heeft voor uw Bluetooth-apparaat, kunt u ook ‘zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma’s op Windows Update zoals aangegeven.

Deze optie opent Windows Update in Instellingen. Vanaf hier kunt u “Controleren op updates” kiezen om te beginnen met zoeken naar uw Bluetooth-apparaat stuurprogramma.

Wanneer of als Windows Update een bijgewerkte driver voor uw apparaat kan vinden, zal Windows 10 het downloaden en installeren. Wanneer het proces is voltooid, start u uw pc opnieuw op en probeert u opnieuw verbinding te maken met uw Bluetooth-apparaat.

6. Verwijder uw Bluetooth-apparaat en maak opnieuw verbinding

Vaak kan het verwijderen van uw Bluetooth-apparaat van uw pc en het opnieuw koppelen ervan helpen bij het oplossen van enkele verbindingsproblemen met uw Bluetooth-apparaat. om dit proces te starten, moet je naar de Bluetooth-instellingen van je Windows 10-pc gaan.

Ga naar de volgende locatie: Instellingen > Apparaten> Bluetooth en andere apparaten

Selecteer het Bluetooth apparaat wat u wilt verwijderen en klik op de knop verwijderen.

Selecteer Apparaat verwijderen en kies Ja om te bevestigen om het Bluetooth-apparaat van uw pc te verwijderen. Zodra uw Bluetooth-apparaat is verwijderd, start u uw pc opnieuw op. Zodra uw pc opnieuw is opgestart, gaat u terug naar uw Bluetooth-instellingen op uw pc; Instellingen > Apparaten> Bluetooth en andere apparaten .
Klik op Bluetooth of een ander apparaat toevoegen en kies Bluetooth in het vak “Een apparaat toevoegen”.

Zorg ervoor dat uw Bluetooth-apparaat in de koppelingsmodus staat en door uw pc kan worden gedetecteerd. Klik op uw Bluetooth-apparaat in de lijst om verbinding te maken. Soms moet u mogelijk een pincode invoeren die op uw pc wordt weergegeven om de Bluetooth-verbinding met uw apparaat te voltooien.

7. Voer de probleemoplosser voor Windows 10 uit

Als geen van de bovengenoemde methoden voor u werkt, gebruik dan de probleemoplosser voor Windows 10. Ga naar het volgende pad om de probleemoplosser voor Windows 10 te openen:  Instellingen> Windows 10 Update en beveiliging> Problemen oplossen> Bluetooth . Kies ‘Voer de probleemoplosser uit’ zodat Windows 10 kan zoeken naar problemen met uw Bluetooth-verbinding.

Als Windows 10 Bluetooth-problemen detecteert, verschijnen deze in het volgende vak met instructies voor het verder oplossen van uw Bluetooth-problemen.

Als Windows 10 geen problemen met uw Bluetooth-verbinding detecteert, maar u ondervindt nog steeds problemen, kunt u ervoor kiezen om een ​​andere probleemoplosser op Windows 10 uit te voeren. De probleemoplosser “Audio afspelen” is bijvoorbeeld handig om de root van eventuele problemen met het afspelen van audio met Bluetooth-apparaten op Windows 10. Soms kan het probleem hardware-gerelateerd zijn als u nog steeds problemen ondervindt met uw Bluetooth-verbinding. Als geen van deze oplossingen voor u werkt, neem dan contact op met de fabrikant van uw Bluetooth-apparaat voor verdere ondersteuning.

Pin It on Pinterest