Vorig jaar besloot Microsoft dat de tweede update van 2019 een kleine update zou zijn, geleverd als een cumulatieve update, ons werd verteld om Windows 10 en Azure qua ontwikkeling synchroon te laten lopen.

Dit was een eenmalige zaak, waarbij verwacht wordt dat Microsoft elk jaar 2 grote updates zal blijven uitbrengen.


Volgens de laatste geruchten lijkt het echter dat de geschiedenis zichzelf herhaalt, omdat Windows 10 20H2 ook een kleine update kan worden.

Dit is volgens journalist Mary Jo Foley van ZDNet , die vaak haar oor te luister legt bij Microsoft. 

Microsoft heeft nieuwe functies en updates getest met zijn Fast Ring-testers die al dan niet in de Windows 10 / 20H2 / “Mangaan” -bouw terechtkomen.  Ambtenaren hebben niet gezegd of 20H2 een kleine / cumulatieve update van het updatetype tot 20H1 zal zijn, zoals 1909 tot 1903, maar mijn contacten zeiden dat dit momenteel de bedoeling van het team is.

Aldus Mary Jo Foley

Aangezien dit nieuws nog niet officieel is, kunnen we niet zeggen wat de redenen voor de wijziging zijn, maar Microsoft heeft onlangs gewerkt om de werklast voor netwerkbeheerders te verminderen, en een kleine update van Windows 10 in de tweede helft van het jaar zal de werk van zowel Microsoft-ontwikkelaars als ook eindgebruikers en beheerders.

Van Windows 10 20H2 werd verwacht dat het door zou gaan met het geleidelijk afbouwen van het oude configuratiescherm, met tal van verbeteringen in instellingen, wijzigingen in de bestandsverkenner en vele andere kleine wijzigingen. Het is niet duidelijk of een overstap naar een kleinere update in de tweede helft van het jaar tot gevolg zal hebben dat deze verbeteringen vertraging oplopen.


Pin It on Pinterest