We meldden een paar dagen geleden dat de cumulatieve update KB4535996 van februari verbindingsproblemen lijkt te veroorzaakt voor Windows 10-gebruikers, vooral bij het gebruik van VPN.

Vooral Office-toepassingen zoals Microsoft Teams, Microsoft Office, Microsoft Office 365 en Microsoft Outlook werden getroffen.


Destijds beloofde Microsoft een out-of-band patch om het probleem aan te pakken, en, veel sneller dan verwacht, is de patch nu beschikbaar om te downloaden.

Microsoft schrijft:

Out-of-band optionele update is beschikbaar voor problemen met internet connectiviteit op apparaten met handmatige of automatisch geconfigureerde proxy’s, inclusief VPN’s

Een out-of-band optionele update is nu beschikbaar in de Microsoft Update-catalogus om een ​​bekend probleem aan te pakken waarbij apparaten die een proxy gebruiken, vooral apparaten die een virtueel particulier netwerk (VPN) gebruiken, mogelijk een beperkte of geen internetverbinding status vertonen”.

Microsoft raadt gebruikers aan de optionele update alleen te installeren als ze door dit probleem worden getroffen.

Voor instructies over hoe u deze update voor uw besturingssysteem installeert, zie de KB voor uw besturingssysteem hieronder vermeld.

De update is op dit moment alleen via catalog update te downloaden.


Pin It on Pinterest