| Softwaregeek

De Windows 10 KB4535996 update van Microsoft, die een maand geleden werd uitgerold, kwam met oplossingen voor meerdere bugs en prestatieverbeteringen. Aan de andere kant meldden een aantal gebruikers verschillende problemen tijdens het installeren van de update, sommige gebruikers hadden ook problemen na het installeren van de update.

| Softwaregeek

Hoewel Microsoft de meeste problemen die bij KB4535996 zijn geleverd, nog niet heeft erkend, heeft het bedrijf de ‘beperkte internetbug’ erkend, en zoals u misschien al vermoedde, vertoont deze een beperkte of geen internetverbinding in het systeemvak, ondanks het feit dat de internetverbinding werkt naar behoren.

“Apparaten die een handmatige of automatisch geconfigureerde proxy gebruiken, vooral met een virtueel particulier netwerk (VPN), vertonen mogelijk een beperkte of geen internetverbindingstatus in de Network Connectivity Status Indicator (NCSI) in het systeemvak.”

| Softwaregeek

“Dit kan gebeuren wanneer er verbinding is met of verbroken is met een VPN of nadat de status tussen beide is gewijzigd. Apparaten met dit probleem hebben mogelijk ook problemen met het bereiken van internet met toepassingen die WinHTTP of WinInet gebruiken”.

Zo merkt Microsoft op .

Volgens Microsoft kunnen getroffen gebruikers het probleem eenvoudig verhelpen door opnieuw op te starten. Het bedrijf zegt toe om begin april een oplossing voor de bug uit te brengen, dus deze zou binnen een paar dagen moeten komen.

Als u niet tot begin april wilt wachten, kunt u de bug verhelpen door de update te verwijderen. U kunt de onderstaande stappen volgen om de KB4535996 update te verwijderen.

Zo kunt u update KB4535996 verwijderen in Windows 10

  1. gebruik de sneltoets combinatie Windows + I om de app Instellingen te openen
  2. Klik op “Bijwerken en beveiliging”.
  3. Op het scherm “Update en beveiliging”.
  4. Schakel over naar het tabblad “Windows Update”.
  5. Klik op de optie “Updategeschiedenis weergeven”.
  6. Klik op de link “Updates verwijderen”.

Pin It on Pinterest