| Softwaregeek

We hebben onlangs gemeld dat Microsoft Live Tegels uit het Start-menu van Windows 10 zal verwijderen en een nieuw ontwerpconcept van het bedrijf lijkt dat te bevestigen. Het nieuwe Start-menu van Windows 10 heeft op tegels gebaseerde statische pictogrammen met een vleugje Microsoft’s vloeiend ontwerp, maar het lijkt erop dat Live Tiles niet zullen verdwijnen als gebruikers er de voorkeur aan geven.

In de Windows Insider-podcast liet Microsoft een intern concept van het Start-menu van Windows 10 zien met tegels op basis van pictogrammen en niet met live-informatie.

Het lijkt erop dat Microsoft de Live Tegels in de toekomst zou kunnen verwijderen, maar voor nu zegt het bedrijf dat gebruikers met Live Tegels ze nog steeds kunnen gebruiken en Live Tegels niet volledig zullen worden verwijderd. Microsoft is van plan het Start-menu met zijn chaotische kleuren bij te werken en pictogrammen te benadrukken, in plaats van de interactieve pictogrammen met andere woorden Live Tegels die extra informatie weergeven.

Volgens Microsoft zullen de nieuwe pictogram gebaseerde tegels de gebruikers een uniforme ervaring bieden, die consistenter zal zijn met alle Windows-aanpassingen.

Het menu Start ziet er bijvoorbeeld consistent uit met zowel een donker als een licht thema. Het is ook nieuw dat de nieuwe tegels niet alleen een pictogram zijn maar ook een achtergrondkleur en afgeronde hoeken hebben.

Wanneer kunnen we het nieuwe Start-menu verwachten? Microsoft zegt dat hun ontwerpteam de nieuwe lay-out van het Start-menu ‘verkent’ en dat er nog steeds aan het project wordt gewerkt, waardoor het moeilijk te raden is wanneer het zal verschijnen.

Het is onwaarschijnlijk dat deze wijzigingen worden doorgevoerd in de update van Windows 10 versie 2004, omdat die al is voltooid.

Pin It on Pinterest