| Softwaregeek

Microsoft schuift de schuld van de wijdverbreide Windows 10 zoekfunctie problemen, die we woensdag hadden, in de schoenen van een ‘third-party’ Glasvezel provider die een netwerk onderbreking had.'(Bull) Iemand bij Microsoft is aan het bèta-testen met buggy software op onze productiemachines.

Woensdag werd ontdekt dat de zoekfunctie in Windows 10 uit de lucht was. Gebruikers van Reddit merkten dit op. Inmiddels is het probleem weer opgelost, maar de precieze oorzaak bleef nog onbekend. Microsoft heeft nu bij The Verge hierover gereageerd.

… een tijdelijk probleem aan de serverzijde waardoor Windows-zoekopdrachten niet worden weergegeven en alleen een leeg vak wordt weergegeven. Dit probleem is voor de meeste gebruikers opgelost en in sommige gevallen moet u uw apparaat mogelijk opnieuw opstarten. We werken hard om het probleem volledig op te lossen en zullen een update bieden zodra opgelost.

We weten zeker dat dit een deel van het verhaal is. Windows 10 Zoeken werkt zelfs als u geen verbinding heeft met internet. Ga u gang. Haal de stekker uit uw computer. Ziet u?

Microsoft heeft naar verschillende nieuws sites gecommuniceerd dat het gaat om ‘een probleem bij een derde partij’, een niet nader gespecificeerde glasvezelaanbieder. Het gevolg was dat verschillende Office 365-diensten problemen vertoonden, waarvan de defecte zoekfunctie er één was. Op 28 januari heeft de softwaremaker nog een nieuwe build genaamd KB4532695 uitgebracht, die problemen met het zoeken op moest lossen. Microsoft geeft aan dat de update hier niets mee te maken had.

| Softwaregeek

Er is ook kritiek verschenen rondom Microsofts statement. ComputerWorld schrijft dat het onlogisch is dat het probleem (uitsluitend) is veroorzaakt door een probleem bij Microsofts servers. Het argumenteert dat de zoekfunctie ook moet werken als er geen verbinding met het internet is, aangezien er ook mee gezocht kan worden in lokaal opgeslagen data. Door het probleem was het niet mogelijk om überhaupt iets in te voeren in de zoekbalk het probleem moet dus ook te maken hebben met de getroffen apparaten zelf.

Niemand bij zijn volle verstand zal van Windows houden. Maar we kunnen het tenminste minder verafschuwen.

Pin It on Pinterest