| Softwaregeek

Woensdag heeft Microsoft de laatste Windows 7-kwaliteitsupdate KB4534310 beheerd, waarmee het einde van de ondersteuning voor het besturingssysteem voor eens en voor altijd is gemarkeerd .Hoewel u Windows 7 nog steeds kunt blijven gebruiken, is uw pc kwetsbaar voor beveiligingsrisico’s, omdat u geen beveiliging- en software-updates of technische ondersteuning meer ontvangt. Om deze reden worden Windows 7 gebruikers aangemoedigd om te upgraden naar Windows 10.Vandaag zullen gebruikers van Windows 7 – inclusief gebruikers van Home Basic, Home Premium, Professional of Ultimate een melding van een upgrade op volledig scherm op hun bureaublad opmerken. Er staat “uw Windows 7 pc wordt niet ondersteund” en beveelt gebruikers aan om te upgraden naar Windows 10.

| Softwaregeek

Bepaalde pc’s omzeilen de waarschuwing, inclusief dat deel van een domein, in kioskmodus of geassocieerd met een organisatie die uitgebreide beveiligingsupdates heeft gekocht, waarbij de waarschuwing standaard wordt geblokkeerd. Als u op ‘Herinner me later‘ klikt, wordt de waarschuwing voor een dag genegeerd;  wanneer u op “herinner me er niet meer aan” klikt zal de melding permanent verdwijnen. Zoals voor het eerst gemeld door WindowsLatest, is de melding gekoppeld aan “EOSNotify”, een programma dat automatisch is geïnstalleerd met de update KB4350734 in december 2019. 

Een alternatieve methode om de meldingen voor geavanceerde gebruikers te stoppen, is het wijzigen van de EONS-instellingen met behulp van Windows Register-editor. Gebruikers met een oprechte licentie ontvangen een gratis upgrade naar Windows 10;  ondernemingen kunnen een Microsoft 365 Business abonnement gebruiken om te genieten van de gratis upgrade optie voor Windows 10 voor gebruikers met een Windows 7, 8 of 8.1 Pro-licentie op hun apparaat.

Pin It on Pinterest