Microsoft wordt aangevallen door Windows 7-fans sinds het bedrijf de einde-van-ondersteuning voor het besturingssysteem heeft aangekondigd. Nu we slechts twee dagen verwijderd zijn van de deadline, heeft Microsoft een artikel van een hele pagina gepubliceerd waarin gebruikers wordt geadviseerd om over te schakelen naar Surface.

Begraven in het gedeelte ‘Veelgestelde vragen’ van het artikel wordt de aanbeveling van Microsoft aan de Windows 7-gebruikers gedaan. In het gedeelte ‘Veelgestelde vragen’ staat dat het “beter is voor gebruikers om een ​​nieuwe pc te kopen en hun bestaande apparaten niet te upgraden”.

Voor de meeste Windows 7-gebruikers is het aanbevolen om naar een nieuw apparaat met Windows 10 Pro te gaan. Surface-apparaten zijn sneller en lichter, en krachtiger en veiliger, met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde pc acht jaar geleden.

Microsoft


Microsoft merkte ook op dat het niet wordt aanbevolen om Windows 7-machines naar Windows 10 te upgraden, omdat bepaalde componenten en stuurprogramma’s mogelijk niet goed werken. Dit is iets waar ik mezelf onlangs mee geconfronteerd heb toen ik mijn 8-jarige Dell Inspiron-laptop probeerde te upgraden van Windows 7 naar Windows 10. Het goede is dat Windows 10 standaardstuurprogramma’s wordt geleverd, dus er is een goede kans dat u kunt opstarten Windows, maar kan geen exclusieve hardware of andere functies zoals SD-kaartlezers of vingerafdrukscanners gebruiken. Deze componenten worden onderhouden door OEM’s en ze zullen geen nieuwe stuurprogramma’s voor oude Windows 7-laptops / pc’s vrijgeven.We raden u aan Windows 10 niet op een ouder apparaat te installeren, omdat sommige Windows 7-apparaten niet compatibel zijn met Windows 10 of een verminderde beschikbaarheid van functies kunnen ervaren.

MicrosoftMicrosoft merkte ook op dat klanten, Windows 7 na het einde van de ondersteuning nog kunnen gebruiken, maar dat ze niet worden beschermd met nieuwe beveiligingsproblemen.

U kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar nadat de ondersteuning is beëindigd, wordt uw pc kwetsbaarder voor beveiligingsrisico’s en virussen. Windows blijft starten en draaien, maar u ontvangt geen software-updates meer, inclusief beveiligingsupdates, van Microsoft. Apparaten waarop software wordt uitgevoerd die niet wordt ondersteunt, zijn niet beveiligd.

Microsoft


Op het moment van schrijven gebruiken bijna 400 miljoen gebruikers nog steeds Windows 7. Dus idealiter moeten ze ofwel nieuwe Windows 10-apparaten kopen of hun apparaten binnen twee dagen upgraden naar Windows 10. Microsoft onderhoudt Windows 14 na 14 januari 2020 niet meer.

Pin It on Pinterest