| Softwaregeek

Microsoft heeft opnieuw een verkeerde Windows 10-update naar zijn gebruikers verzonden. De softwaregigant van Redmond heeft onlangs de Windows 10 Autopilot-update ‘KB4532441‘ uitgegeven, die alleen naar Windows Autopilot geconfigureerde apparaten zou worden uitgerold, samen met de updates van Patch Dinsdag die op 10 december werden uitgerold.

Eerder in oktober maakte Microsoft dezelfde fout door per ongeluk een patch, die voor Autopilot geconfigureerde apparaten beschikbaar moest zijn, naar elke Windows 10-gebruiker te duwen.

| Softwaregeek

Het goede nieuws is dat Microsoft het probleem snel heeft erkend en de update met de volgende uitleg heeft opgehaald:

“Deze update was beschikbaar via Windows Update. We hebben het echter verwijderd omdat het onjuist werd aangeboden. Wanneer een organisatie een apparaat registreert of configureert voor de installatie van Windows Autopilot, wordt de Autopilot automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie”. Opmerking: “Er is geen effect op de Windows Autopilot die wordt aangeboden aan Windows 10 apparaten. Als u deze update werd aangeboden en Autopilot niet gebruikt, heeft het installeren van deze update geen invloed op u. Windows Autopilot-update mag niet worden aangeboden aan Windows 10 Home”.

Microsoft heeft ook verduidelijkt dat deze update geen negatieve gevolgen heeft voor uw pc, wat betekent dat u geen problemen zult ondervinden na het installeren van de update. Als u een van degenen bent die de update heeft geïnstalleerd, kunt u deze eenvoudig verwijderen.

Pin It on Pinterest