| Softwaregeek

Microsoft heeft nog een preview van Windows 10 20H1,  ook wel versie 2004 genoemd, uitgebracht voor zowel de Langzame als Snelle Insider ring. 

Omdat het bijna klaar is met de release van de veerfunctie, zijn er waarschijnlijk niet veel nieuwe functies en het bedrijf blijft dezelfde 20H1-builds uitbrengen voor de langzame en snelle ringen.  

Vorige week bracht het nog een 20H1 preview uit die nieuwe functies miste maar ondersteuning voor de store versie van Kladblok verwijderde .

Het bedrijf heeft echter een wijziging aangekondigd van de functie Snel zoeken die beschikbaar is in Zoeken Home. De functie biedt een snelle manier om antwoorden op internet te vinden. 

Het werd vorige maand aangekondigd, maar was alleen beschikbaar in de VS. Vanaf vandaag is het ook beschikbaar in lokale talen voor gebruikers in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Mexico, Spanje en het VK.

Voor de proef in de VS heeft Microsoft vier snelle zoekopdrachten op internet toegevoegd aan de Home Search van gebruikers, waaronder weer, top nieuws, vandaag in de geschiedenis, en nieuwe films. Maar Microsoft merkt vandaag op dat verschillende markten twee tot vier van deze opties kunnen tegenkomen.

| Softwaregeek
Bron: Microsoft

“Gebruik Snelle zoekopdrachten om meer te weten te komen over het weer, top nieuws, vandaag in de geschiedenis, nieuwe films en soms een seizoensgebonden onderwerp of interessante quiz,” 

legt Brandon LeBlanc uit, een senior programmamanager voor het Windows Insider-programma . 

Gebruikers kunnen een zoekopdracht starten door op het zoekvak op de taakbalk te klikken of door op de Windows-logotoets + S te drukken om Home zoeken te openen. 

De functie is een wijziging aan de serverzijde, dus deze wordt uitgerold voor gebruikers van alles tussen Windows 10 versie 1809 en 20H1 in ondersteunde markten. 

Microsoft heeft vier bugfixes in deze build vermeld, waaronder een probleem waardoor een groter aantal Insiders rollbacks ervaart – foutcode 0xc1900101 – bij het upgraden naar recente builds.

Er was ook een probleem in recente builds dat kon leiden tot een crash bij het proberen in te loggen op een secundair account op een apparaat. Het loste ook een bug op die van invloed was op de Japanse IME in bepaalde Office-apps en een apart probleem waardoor Win32-apps het CPU-gebruik verhoogden als ze inactief bleven nadat het Common File Dialog was geopend.

| Softwaregeek
Met de functie Snelle zoekopdrachten kunnen gebruikers meer te weten komen over het weer, nieuws, vandaag in de geschiedenis, nieuwe films en, af en toe, een seizoensgebonden onderwerp of quiz.

Pin It on Pinterest