| Softwaregeek

Wanneer u Windows 10 installeert, wordt Microsoft Store meegeleverd en kunt u verschillende apps in de Store bekijken en krijgen. Microsoft heeft in een document bevestigd dat de huidige Windows 10-versie 1909 en eerdere versies geen ondersteuning bieden voor het verwijderen of verwijderen van de Microsoft Store-app.

U kunt Windows 10-apps inclusief Microsoft Store verwijderen met behulp van apps van derden zoals CCleaner, Revo Uninstaller, IObit Uninstaller, Windows 10 App Remover enz. En u kunt het samen met andere standaard-apps opnieuw installeren door de opdracht Powershell uit te voeren of door met behulp van tools die beschikbaar zijn op internet.

| Softwaregeek
Revo Uninstaller die Windows 10 apps kan verwijderen

Maar Microsoft zegt dat als je de Microsoft Store-app opzettelijk hebt verwijderd, de Microsoft-ondersteuningsmethode is, om deze terug te krijgen, door Windows opnieuw in te stellen of opnieuw te installeren .

Microsoft merkt in het document op dat Windows 10 geen ondersteuning biedt voor het verwijderen van de Microsoft Store-app. Dit kan onbedoelde gevolgen hebben en zegt dat er geen ondersteunde oplossing beschikbaar is om de Store-app te verwijderen of opnieuw te installeren.

Als u de Microsoft Store op een of andere manier hebt verwijderd en deze opnieuw wilt installeren, is de enige door Microsoft ondersteunde methode om het besturingssysteem opnieuw in te stellen of opnieuw te installeren, waardoor Microsoft Store opnieuw wordt uitgevoerd.

Belangrijke mededeling:”

Het verwijderen van de Microsoft Store-app wordt niet ondersteund en het verwijderen ervan kan onbedoelde gevolgen hebben.

Er is geen ondersteunde oplossing voor het verwijderen of opnieuw installeren van Microsoft Store.

De Software gigant zegt: “IT-professionals kunnen de toegang tot Microsoft Store voor client computers configureren, beperken of blokkeren.” Dus let op bij het verwijderen van Windows 10 apps met behulp van hulpprogramma’s van derden, zoals het configuratiescherm van Windows 10 of de app en functies van Instellingen die niet in de lijst van Microsoft Store staan voor verwijdering.

Gebruikers van Windows 10 mogen de Microsoft Store nooit verwijderen, zelfs als ze in de toekomst geen plannen hebben om te gebruiken.

Bron: Microsoft

Pin It on Pinterest