Windows 10 november 2019 Update begint op 12 november te worden uitgerold, maar Microsoft probeert een andere updatebenadering, en dit is wat er gaat gebeuren.

Aangezien er op 12 november geen grote problemen werden gevonden, is Microsoft nu begonnen met de langzame uitrol van de update van Windows 10 november 2019 (versie 1909). Dit is de achtste vernieuwing sinds de oorspronkelijke release en het is een voortzetting van de update van mei 2019 met verschillende verbeteringen. U zult echter geen nieuwe belangrijke functies of visuele veranderingen vinden, omdat het bedrijf deze keer iets anders probeert.

| Softwaregeek

In plaats van elk jaar twee grote halfjaarlijkse updates uit te brengen, te beginnen met versie 1909, probeert Microsoft de eerste functie-update van het jaar als de belangrijkste te pushen en de tweede functie-update als een verzameling verbeteringen als aanvulling op de vorige release.

Op dezelfde manier als de update van mei 2019, wordt de update van november 2019 aangeboden als een optionele update. Dit betekent dat de update niet automatisch wordt geïnstalleerd totdat u het proces handmatig start.

Vanaf 12 november ontvangen apparaten die aangeven dat er geen problemen zullen zijn met het uitvoeren van de nieuwe versie, op 12 november de AI- en Machine Learning-technologieën. Ze ontvangen de melding om de update handmatig te downloaden en installeren vanaf de instellingenpagina van Windows Update. Meestal kunnen deze apparaten Surface en computers van populaire merken bevatten (zoals die van Dell, HP, Lenovo, ASUS, etc.) die oorspronkelijk bij Windows 10 werden geleverd .

De update-ervaring hangt echter af van de versie die u gebruikt. Als u bijvoorbeeld de update van mei 2019 (versie 1903) al uitvoert, ontvangt u de nieuwe versie als een cumulatieve update zoals die die uw apparaat elke maand installeert. Als u dit proces gebruikt, worden alleen de gewijzigde delen van de installatie bijgewerkt, wat resulteert in een snellere en minder verstorende update-ervaring die geen volledige herinstallatie vereist.

Aan de andere kant, als u een oudere versie gebruikt, zoals de update van oktober 2018, kunt u de update van november 2019 nog steeds handmatig downloaden en installeren, maar het kost meer tijd en het proces zal vereisen volledige herinstallatie zoals in vorige releases.

Hoewel je de keuze hebt om te upgraden wanneer je er klaar voor bent, zullen apparaten die een versie gebruiken die het einde van de service nadert, versie 1909 uiteindelijk automatisch ontvangen om ervoor te zorgen dat ze worden ondersteund. Het goede nieuws is dat dit niet altijd gebeurt zodra de nieuwe versie wordt uitgebracht. Meestal gebeurt de automatische update weken na de release van een nieuwe versie.

Naarmate de implementatie vordert, zal Microsoft ijverig telemetriegegevens en realtime feedback van consumenten en fabrikanten blijven volgen en verzamelen om te voorkomen dat problemen zich verspreiden. Wanneer de update van november 2019 compatibel is gebleken, wordt deze uitgebreid naar andere apparaten (meestal binnen enkele weken na de oorspronkelijke releasedatum).

In het geval dat er een onbekend probleem optreedt, blokkeert het bedrijf tijdelijk de functie-update op apparaten die kunnen worden beïnvloed en blijft het blok staan ​​totdat het probleem permanent is opgelost.

Zoals gebruikelijk, hoewel de nieuwe versie in eerste instantie beschikbaar is op geselecteerde hardwareconfiguraties, kunnen andere factoren voorkomen dat uw apparaat Windows 10 versie 1909 krijgt. Sommige van deze factoren kunnen een specifiek stuk hardware of randapparatuur zijn die op uw computer is aangesloten, incompatibele stuurprogramma’s, programma’s, beveiligingssoftware (zoals antivirus van derden) en uw locatie kunnen ook beïnvloeden wanneer de nieuwe functie-update beschikbaar is.

Kan ik handmatig upgraden naar de update van november 2019 zonder te wachten?

Nadat de update van november 2019 gereed is, ontvangt u een melding op de instellingenpagina van Windows Update, maar als u niet wilt wachten, hebt u meerdere opties om handmatig te upgraden zodra de nieuwe versie beschikbaar is, inclusief het gebruik van de Update Assistant of Media Creation Tool.

| Softwaregeek

Als u echter al versie 1903 gebruikt, moet u alleen Windows Update gebruiken, omdat voor het gebruik van de andere hulpprogramma’s opnieuw moet worden geïnstalleerd. De Media Creation Tool en Update Assistent zijn alternatieve methoden om apparaten met de update van oktober 2018 en oudere releases bij te werken.

De Microsoft Update Assistant is een hulpmiddel dat beschikbaar is om apparaten te upgraden wanneer Windows Update niet werkt. U kunt het echter ook gebruiken om een ​​nieuwe versie van Windows 10 toe te passen zonder te hoeven wachten tot het automatisch arriveert.

Zodra de assistent een update ontvangt ter ondersteuning van versie 1909, hoeft u het hulpprogramma alleen te downloaden van deze Microsoft-ondersteuningswebsite (nog niet beschikbaar). Dan is het gewoon een kwestie van het hulpprogramma starten en op de knop Nu bijwerken klikken om het upgradeproces te starten.

Bovendien kunt u de Media Creation Tool ook gebruiken om de Windows 10 november 2019-update te installeren zonder te hoeven wachten. Het hulpprogramma is vergelijkbaar met de Update-assistent, maar hiermee kunt u een interne upgrade of schone installatie uitvoeren, waarbij uw bestanden, apps en instellingen worden verwijderd.

Nadat de tool de update heeft ontvangen ter ondersteuning van de nieuwe versie, kunt u deze downloaden van deze Microsoft-ondersteuningswebsite door op de knop download tool nu klikken. Start vervolgens de Media Creation Tool, gebruik de optie Deze pc upgraden en ga door met de aanwijzingen op het scherm om te upgraden.

| Softwaregeek

Als na de upgrade het apparaat niet correct werkt, u fouten ziet, het vertoont prestatieproblemen, dan is het het beste om een ​​schone installatie uit te voeren om met een nieuw exemplaar van Windows 10 te beginnen. (Zoals altijd, vergeet niet om te maken een tijdelijke back-up voor het geval u terug moet naar de vorige installatie.)

Ten slotte

Op 12 november heeft Microsoft de Windows 10 November 2019-update wereldwijd uitgebracht, maar als uw apparaat deze niet krijgt, kan er een goede reden zijn. Als u niet wilt omgaan met fouten en problemen, is het aanbevolen om te wachten, zelfs als u de melding ontvangt, en te upgraden zodra u weet dat de nieuwe versie geen significante problemen heeft. 

Pin It on Pinterest