| Softwaregeek

De nieuwste optionele update van Microsoft voor Windows 10 versie 1903 was problematischer dan verwacht. Als Microsoft geen bekende problemen heeft aangegeven bij het uitbrengen van de build 18362.329 op 30 augustus, hebben sommige gebruikers snel gemerkt dat Cortana en Zoeken het achtergrondproces (SearchUI.exe) zonder duidelijke reden ongebruikelijke CPU-pieken tussen 30% en 40% kan veroorzaken .

Microsoft heeft het probleem twee dagen geleden eindelijk erkend en gezegd dat er een oplossing zou kunnen komen in een komende release van updates, maar het bedrijf heeft sindsdien de bekende problemen voor de optionele update bijgewerkt om enkele problemen met Windows Desktop Zoeken te vermelden die nog niet eerder zijn besproken (Bron: ZDNet) ).

Microsoft krijgt meldingen dat een klein aantal gebruikers mogelijk geen resultaten ontvangt bij het gebruik van zoeken op de Windows Desktop en mogelijk een hoog CPU-gebruik van SearchUI.exe ziet. Dit probleem treedt alleen op bij apparaten die het zoeken op internet met Windows Desktop hebben uitgeschakeld.

Nogmaals, de softwaregigant zegt dat deze problemen alleen ‘bij een klein aantal gebruikers’ treffen en dat de build 18362.329 nog steeds een optionele update is die het bedrijf naar alle gebruikers op Windows 10 versie 1903 pusht. Hoe dan ook, het goede nieuws is dat Microsoft verwacht deze problemen “half september” op te lossen, wat volgende week kan zijn met de maandelijkse update “Patch Dinsdag”.

Pin It on Pinterest